Köp Alkotestare online

Om du vill kunna få ett svar på den eviga frågan om vem som egentligen är fullast på festen är det perfekt att ha en alkotestare! På vissa typer av tillställningar är det ett kul partytrick att erbjuda gästerna att blåsa. Det största användningsområdet för alkotestare handlar dock om säker bilkörning! Ett nyktert tips är att alltid använda alkotestare om du är det minst osäker på om du är redo att köra bil eller inte. Tänk på att alkomätaren inte alltid visar exakt rätt, så kör absolut inte innan du är en bra bit under gränsen för vad som är lagligt. För oss på Partykungen är det självklart att erbjuda alkotestare, vi vill ha nyktra partyprissar på vägarna!

Vi på Partykungen älskar galna nätter och glammiga fester, men alla måste ta sitt ansvar när det roliga är slut. Hur mycket kan man egentligen dricka om man vill kunna ta bilen hem? Ja, helst inget! Nolltolerans är det bästa om du vill vara säker på att inte köra rattfull. Om du ändå har druckit ett glas till middagen så brukar det gå bra att köra bil efter några timmar. Gränsen för rattonykterhet går vid 0,2 promille i Sverige. Det är dumt att chansa på att promillehalten är okej, använd en alkomätare så får du svart på vitt om du får köra eller inte. Om du är minsta osäker ska du alltid låta bilen stå! Inga undantag!

Även dagen efter en riktig brakfest ska du låta bilen stå kvar i garaget. Även om du kanske har nyktrat till så kan du fortfarande vara en dålig bilförare på grund av bland annat trötthet. Även om du alltså inte är rattonykter i juridisk mening.

Måste man ha en alkotestare för att veta vad man har för promille? Vissa räknar på det här med promille baserat på hur mycket de druckit och hur hög alkoholhalt drycken eller dryckerna har haft. Det där kan vara rätt krånglig matte, särskilt om man har en halv promille i blodet eller bara har svårt att komma ihåg hur mycket som slank ner kvällen innan. Det är också så att det finns en mängd faktorer som påverkar hur mycket alkohol du har i kroppen och hur snabbt den går ur systemet. Om du är sjuk eller trött kan du till exempel ha mer alkohol i blodet än om du druckit precis lika mycket vid ett annat tillfälle. Det är mycket enklare och säkrare att använda en alkotestare än att försöka räkna ut promillehalten.

Se till så att ingen alkohol finns kvar i munhålan när du blåser. Annars kan du få en smärre chock när resultatet visas eller till och med ha sönder din alkotestare. Det är också en bra idé att se till att ha viss säkerhetsmarginal om du testar för att försäkra dig om att du inte är rattonykter. Olika alkotestare kan diffa lite i resultaten. Kalibrera en alkotestare minst en gång om året, utifrån de medföljande instruktionerna. Var noga med att rengöra alkotestaren, särskilt om det är flera som använder den.

Om du arrangerar ett party och är rädd för att det ska gå över styr kan du använda alkotestare för att se om en gäst är överförfriskad och bör nekas mer dricka i baren. Tänk dock på att det bara är polisen som har rätt att kräva utandningsprov och att det kan upplevas som integritetskränkande.

Här hos oss hittar du säkra alkotestare till bra pris. Om du inte är absolutist är det en bra idé att alltid ha tillgång till en alkotestare.
Läs mer
1 träffar