Fastelavn-tunnor

Fastelavn är en härlig tid man spenderar med både vänner och familj. Förutom att klä ut sig, käka fastlagsbullar och träffa härligt folk så är en av de största utmaningarna att slå ur katten från tunnan. Att slå katten ur tunnan har pågått i många herrans år, och en gång i tiden så slog man bokstavligen katten ur tunnan, men tack och lov så gör man inte det idag. Idag tävlar respektive kön om att bli fastlagsdrottning och fastlagskung och det blir man genom att slå sönder tunnan snabbast av alla. Istället för katter så innehåller trätunnan man slår sönder godis och andra härligheter man inte direkt går ned i vikt av. Fastlagstunnan är en helig symbol som helt enkelt gör Fastelavn till vad Fastelavn egentligen är – en härlig tid fylld med godis, gott sällskap, maskerad och ledighet!

När den härliga högtiden är kommen är det viktigt att vara väl förberedd, när tiden är knapp är det oftast slutsålt på godis, tunnorna är som bortblåsta och dekorationerna hänger redan i fönster och hem, men du är förberedd... eller hur? Du har redan inhandlat allt godis, godis som kommer från alla möjliga håll i världen och dekorationerna hänger redan i alla rum och vrår. Tunnorna ligger redo att slås sönder. Allt detta har du inhandlat hos oss på Partykungen! Hos oss finns nämligen inte bara godis i mängder, dekorationer i alla möjliga storlekar och färger, maskeraddräkter för såväl vuxna som barn utan här hittar du det viktigaste av allt – fastelavn-tunnor! Tunnorna vi har är precis som du kräver och tillbehör så som träpinnar och ytterligare tunne-dekorationer hittar du också! Man skulle kunna säga att vi är fastelavn-kungen som gör allt i vår makt för att göra ditt fastelavn-firande högklassigt!

När tunnan är fylld med godsaker och andra härligheter är det viktigt att du hänger upp tunnan riktigt ordentligt. Givetvis inte så högt så att barnen inte når att slå ner den, men tillräckligt för att det skall bli en liten utmaning. Hos oss på Partykungen hittar du riktigt snygga tunnor. Tunnorna väljer du själv om de skall vara relativt stilrena eller om de ska vara väldekorerad. Du hittar vanliga tunnor i trä, och du hittar tunnor där allt du behöver är inkluderat. Är inte det skönt? Då slipper du helt enkelt att fundera och bekymra dig över var du hittar alla slagträn, dekorationer och andra prylar som kan tänkas behöva. Vi på Partykungen gör det enkelt för dig och din familj – här hittar du allt du behöver för ett lyckat fastelavn-firande!

Tänk dig vad härligt när alla ungarna har klätt ut sig och det är du som står för innehållet i tunnan. Snacka om lycka när du ser vinnaren/vinnarna som får mata i sig allt godis. Fastelavn är som sagt barnens högtid så varför inte gå all in och göra dagen till den bästa i deras liv? Det är inte mycket som krävs, allt du behöver göra är att dekorera lite snyggt, inhandla en massa härligt godis i olika smaker och baka lite bullar du ändå kommer käka upp. Fastelavn är som sagt en härlig man skall ta vara på in i det minsta och för att göra det så kommer våra fastelavn-tunnor att hjälpa dig riktigt ordentligt!

Oavsett om du är ute efter en enkel tunna eller en komplett fastelavn-tunna med alla sorters tillbehör så hittar du det du behöver hos oss på Partykungen – snabbt, smidigt och enkelt!
Läs mer