Så fixar du det ultimata halloweenfirandet 2021

Halloween skiljer sig från andra firanden då själva grejen är att man ständigt ska gå runt och vara lite rädd och helst (om möjligt) full av fasa. Helt plötsligt är det okej att hoppa fram från gömställen iklädd spökkostym och skräckslå oskyldiga förbipasserande, något som hade varit helt oacceptabelt vid t.ex. jul eller påsk. Men nu har vi som samhälle gått samman och kommit överens om att i slutet av oktober ska det vara kusligt, något som inte får ifrågasättas utan snarare uppmuntras då det i ärlighetens namn är lite spännande att oavbrutet gå runt och vara helt bortom sig av rädsla. För att maximera årets Halloween har vi sammanställt en lista med inspirerande aktiviteter som du bör följa.

Förvandla ditt hem till spökhus

Om du på grund av tidsbrist eller andra bortförklaringar inte har möjlighet att besöka spökhuset på Gröna Lund (eller House of Nightmares som det tydligen heter) så får helt enkelt spökhuset komma till dig. Med spindelväv, pumpor och artificiellt blodstänk kan du få den mest hemtrevliga andrahandsettan att förvandlas till en oerhört motbjudande upplevelse. Om du dessutom har ett sinne för affärer finns det fina möjligheter att ställa sig vid ytterdörren och ta emot ett skäligt inträdespris från den som vill komma in.

Trick or treat!

Ska vuxna individer med bil, eget boende och respektabelt arbete verkligen spöka ut sig och tigga sötsaker av vilt främmande människor? Ja för tänk att det ska dom verkligen göra. Det här är högtiden för er som tycker att det är alldeles för skämmigt att klä ut sig till kärring varje påsk och byta godis mot små (och i många fall bedrövliga) teckningar som ni har målat hemma på kammarn. Det som är så bra med Halloween är att du har alla möjligheter att täcka ditt ansikte med diverse läskiga masker och blodiga ärr så att ingen har den blekaste aning att det är du som tigger (om du inte har en väldigt uppseendeväckande gångstil som genast avslöjar dig men det kan vi inte göra något åt). Bus eller godis? Vi röstar godis!

Skräm slag på dig själv i soffan

När den fasansfulla höstvinden viner utanför fönstret är det ett klockrent tillfälle att göra situationen ännu lite hemskare genom att starta en film som egentligen är på tok för läskig för det bräckliga psyket - en så kallad skräckfilm! Det finns såklart hundratals att välja mellan, och den ena är värre än den andra. Välj med noggrannhet och ta sällskap av den här deluxefilten med armar som är perfekt att gömma sig under när det blir för ruskigt på skärmen.

Utsätt grannarna för minst ett bus

Vad vore halloween utan lite härlig osämja i grannskapet? Förr om åren kunde du räkna med att få huset invirat i toapapper om du snålade med sötsakerna, nu för tiden busas det mest för att det är så otroligt roligt med djävulskap - så kallade pranks. Något som egentligen kan göras året om men halloween är ju ändå busets ursprungshögtid (kom inte och snacka om första april, det är skillnad på bus och lur). Vi har ett helt lager proppat med grejer som är perfekta för retstickor som er, allt ifrån klassiska skämtartiklar till practical jokes och props som kan användas på oerhört kreativa sätt; låtsats att någon stackare klyvts på mitten av din garageport, göm en pruttmaskin på grannens veranda eller om grannen råkar ha en liten damm på gården så nästintill kräver tillfället detta radiostyrda krokodilhuvud. Ju mer otippat desto bättre!

Sitt inte godislös!

Kan du tänka dig något mer pinsamt än att stå som ett lallande fån helt tomhänt i farstukvisten när grannbarnen frågar efter godis? Då kan du gott räkna med att få ytterdörren vandaliserad - med all rätt! Här gäller det att tänka smart, det vill säga stort. På våra gedigna godishyllor har vi mängder av godis i ordentliga storpack. Vad sägs om en hög med colanappar, jordgubbsbumlingar eller en hel hink med klubbor? Better safe than sorry, och resterna får ju faktiskt du äta upp.