Hem
Styr en legendarisk halloweendukning till festen

Styr en legendarisk halloweendukning till festen

Älskade halloween - tiden på året när det är okej att vara galen i huvudet och göra riktigt udda saker. Tror du att det hade funkat att servera en blodig knivtårta på midsommar? Svaret är nej, folk hade blivit förfärade och hävdat för närmsta myndighet att du är en fara för samhället. På halloween däremot - då SKA det vara skruvat. Till och med när man sitter till bords. Låt oss inspirerar dig med våra tokigaste, läskigaste och sjukaste dukningar och maträtter som gör att man knappt vågar slå sig ner. Kusligheternas högtid är nu!

McMonster med pommes

Om det är någonting alla älskar så är det en riktig bra burgare. Saftig, ostig och CRISP - det vattnas i munnen av bara tanken. I halloweentider som dessa duger det dock inte med en ”vanlig” burgare, för vad är läskigt med en vanlig burgare? Nä, låt din sjuka fantasi sväva fritt istället. En monsterburgare med onda ögon och taggiga tänder är att föredra, och det är faktiskt busenkelt att utföra! Skär i brödet på samma sätt som du gör på din pumpa, lägg sedan osten omlott för att skapa illusionen av farligt vassa gaddar. Ketchup för extra blodig effekt? Givetvis!

Dödligt sockersug

Halloweenfesten ska precis kicka igång och gästerna anländer till din utspökade boning. På bordet ligger en stackars tjomme som inte var allt för nyttig under sin tid på jorden, och rätt som det var så sprack magsäcken mitt itu och döden var ett faktum. I vanlig ordning ser du bara möjligheter och skelettet får nu agera godisskål i sann halloweenanda. Bara att proppa skelettet fullt med passande halloweengodis.

Osaliga klubbor

Det här är så enkelt att det nästan borde vara olagligt. Köp en hel säck med godisklubbor (vi har massor!) och avlägsna pappret. Linda sedan in alla klubbor i vitt papper eller vita servetter. En rosett och två ögon med tusch - grattis! Du har gjort spökklubbor! Är du duktig på att göra cake pops funkar förklädnaden minst lika bra. Det viktiga är att spökena ser förbaskat ondskefulla ut.

Korvfingrar med bröd

Om du önskar att servera gästerna ett gäng feta korvfingrar gäller det att du är disciplinerad nog att använda kökskniven. Allt du behöver göra är att skära bort en liten bit av korven i ena änden, då ser det nämligen exakt ut som ett finger, komplett med nagel och allt! Ketchup eller blod? Det är hemligt!

Korvfingrar med bröd

Halloweens blodigaste tårta

Om du är duktig på att baka så har du säkert redan ett uppskattat recept på tårta, vilket är bra - men låt oss pimpa den med BLOD! Busenkelt att göra själv: Blanda ihop 1,2 dl kallt vatten, 2 msk majsstärkelse, 1,2 dl glukossirap, 1 tsk vaniljextrakt och röd karamellfärg - sedan mixar du ner blandningen i valfri frosting som du toppar tårtan med. Glöm inte kniven!

Puking pumpkin

Om du vill bjuda gästerna på en dundersuccé funkar det alltid med tacos, alla älskar nämligen tacos. Även här finns det stora möjligheter att spöka ut maten för att göra stämningen extra spooky och småäcklig. Att du är kapabel till att slänga ihop en mördande god guacamole är vi övertygade om, allt du behöver komplettera med är en normalstor pumpa och en stor dos kreativitet. Ge pumpan ett besvärat ansiktsuttryck och skär sedan ut en mun som spyr ut din gröna gegga. Sprid sedan ut lite nachos runtom. Smaklig måltid!

Puking pumpkin

Farligt fyllda paprikor

Den gamla klassikern ”fylld paprika” är en riktig höjdare som många kanske inte förknippar med halloween. Kanske beror det på att ingen kommit på tanken att förvandla paprikorna till ruskiga monster, men det är precis vad som krävs för att den här maträtten ska platsa på halloweenbordet. Grunden kan du redan, det ska fräsas färs och lök som sedan mulas ner i paprikan - sen skjuts in i ugnen! Den här gången har du dock ansträngt dig ytterligare genom att ge dina grönsaker ansikten. Garanterad ve OCH fasa!

Farligt fyllda paprikor