Våra bästa tips för en episk halloweenfest

Nu har du bestämt dig. Du ska fixa stans fetaste halloweenfest och inget kan stoppa dig, men det finns vissa fallgropar man bör undvika. Lathet och okunskap är två faktorer som ofta sätter käppar i hjulet för en storslagen fest. Som värd eller värdinna gäller det att kavla upp ärmarna och med storslagna utsmyckningar, lekar och outfits visa att du tar uppdraget på blodigt allvar. Ingenting får lämnas åt slumpen när mörkret kryper på och det äntligen är dags att fira höstens läskigaste högtid! Här nedan följer några tips om hur du bäst knockar dina gäster genom att erbjuda dom årets mäktigaste halloweenupplevelse!

Dekorera utomhus

Upplevelsen börjar redan innan gästerna stiger in. Har du en pampig trädgård finns det hundratals möjligheter att omvandla ägorna till en kuslig kyrkogård med gravstenar och skelettarmar som sticker upp ur gräsmattan. Själva huset pyntar du givetvis med jättelika spindelnät och ännu större spindlar som sakta kryper över hustaket. Andra viktiga faktorer är halloweenpumpor, jättespöken, ljusslingor och skräckingivande gatlyktor som indikerar att gästerna är på väg rakt mot ett hus som är allt annat än snällt, snarare oerhört hemsökt och ogästvänligt. Dörrentrén fixar du givetvis med en inbjudande halloweenportal.

Dekorera inomhus

Gästerna har tagit sig förbi din oerhört skräckinjagande trädgård och står nu i hallen och funderar om dom verkligen vågar stiga på. Inte så konstigt med tanke på hur du spökat ut hela huset. Vad som tidigare var ett varmt och kärleksfullt hem fyllt av liv och skratt har plötsligt förvandlas till ett avskyvärt kråkslott med tortyrkammare och osaliga andar. Här gäller det att gå all out med spindelnät, halloweenballonger, och andra otäcka föremål som du ondskefullt placerat ut runt om i hemmet. Lägg en blodig hand i handfatet, duka fram en puttrande gryta med oklart innehåll och låt soffan bli hem åt ett fullskaligt skelett som sett bättre dagar. Häng ett läskigt tyg på passande ställe och glöm inte att du även kan halloweenpynta dina fönster till och med! Vi har hundratals halloweendekorationer på lager att välja bland, så din halloweenfest kan inte bli annat än succé.

Ljus, ljud och andra kusligheter

Att dekorera är ju en sak, men om du verkligen vill sprida skräck gäller det att ta steget längre. Lägg en tjock rökridå i hela hemmet med hjälp av våra feta rökmaskiner som finns i både pro och lite billigare variant - för vem blir inte skakis i riktigt tät dimma...
Belysning då? Ja, här duger det givetvis inte med att bara tända taklampan and call it a day. Satsa istället på en effektfull halloweenbelysning och batteridrivna halloweenlyktor som flimrar elakt på bordet. När det kommer till rörliga props har vi också ett hysteriskt utbud att bjuda på. Allt från kidnappssugna mördarclowner till ondskefulla pumpor som fått liv (och vad det verkar gärna TAR liv också). Och går du in för att verkligen ge dina stackars gäster men för livet kan vi inte annat än att föreslå vår elektriska stolen prop. Hua!

Få fart på gästerna

Även om kvällen kanske bäddar för att sitta i ring och berätta spökhistorier för varandra är ni tyvärr för gamla för det nu, och istället klämmer vi in lite renodlat kul i dagsschemat. Men visst går det att skohorna in lite läskigheter i aktiviteterna ändå - en karaokestund där endast läskigt dåliga låtar får sjungas? Eller varför inte anordna beer pong-turnering där den klassiska maltdrycken byts ut mot en vedervärdig häxbrygd direkt från en kokande kittel? Som ni märker kan alla nöjen göras spooky, endast fantasin sätter gränser. Men ingen halloweenfest är komplett utan en tävling där samtliga får rösta fram kvällens outfits; den läskigaste, den roligaste och den mest vågade. Se till att fixa fram lite fina priser till vinnarna och låt kampen börja!