Jäskärl

Ett vanligt missförstånd är att vin- och öltillverkning endast skulle vara något för experter som gått en lång utbildning eller fötts med någon slags medfödd bryggeritalang, men vet du vad? Det stämmer lyckligtvis inte! Det enda du behöver för att tillverka egna, smarriga festdrycker på hemmaplan är rätt ingredienser och utrustning, vilket vi såklart erbjuder på Partykungen. Efter lite övning kommer du kunna brygga, jäsa, tappa upp och till slut servera ditt eget vin som om du egentligen var vingårdschef i lyxiga Toscana. Jäsningen lägger grunden för ett bra resultat på både vin och öl och därför är det viktigt att investera i ett högkvalitativt jäskärl som får jobbet gjort på rätt sätt.

Bara under de senaste decennierna har en enorm utveckling skett när det gäller hembryggning! Förr var vinbryggning en syssla som bara några få, vintokiga människor ägnade sig åt några månader varje år när fruktsäsongen hägrade. Idag brygger däremot nästan vart femte hushåll eget vin regelbundet, eller har åtminstone provat på det en eller två gånger. Många väljer att tillverka eget vin för att kunna använda det vid matlagning. Vin är en lyxig krydda som du kan använda för att ge extra smak till många olika rätter, men eftersom vinet från Systembolaget kostar en del kan det kännas som ett rån att göra det regelbundet. Om du däremot har en flaska som bara kostat några kronor att tillverka är det bara att ösa på med vin i grytorna! Även öltillverkningens popularitet har skjutit i höjden på senare år. De flesta av oss känner nog någon, eller har i alla fall en ytlig bekant, som startat upp sitt eget ölbryggeri och nu är stolt som en tupp (med all rätt).

På Partykungen finner du alla produkter som du behöver för att tillverka vin eller öl i ditt eget hem. Vi har ett brett utbud av vinsatser, ölbryggarkit, smaksättning, vinjäst och givetvis alla tillbehör och instrument du behöver för ett lyckat resultat. Till den viktiga jäsningsprocessen erbjuder vi också jäskärl för vin och öl. Det är viktigt att komma ihåg att både öl och vin behöver rum för att jäsa, därför ska du inte använda ett för litet jäskärl. Se till att spara åtminstone 20 % utrymme i kärlet för säkerhets skull. Om du införskaffar ett jäskärl på 10 liter har du alltså utrymme nog att jäsa max 8 liter vin eller öl. På så vis håller sig skummet borta från jäsröret!

Genom att starta ditt eget lilla hembryggeri kan du slippa de långa köerna på Systemet, dra ner på de dyra kostnaderna och ändå få njuta av vin eller öl med god smak. Att tillverka vin eller öl hemma är inte bara ekonomiskt, det är även oerhört spännande och roligt då du faktiskt får chansen att utveckla en helt egen produkt! Glöm inte bort att komplettera ditt köp med snygga krymphuvar och coola kapsyler för att ge dina flaskor ett personligt och proffsigt utseende.
Läs mer
1 träffar