Krymphättor

Att brygga vin har vi människor ägnat oss åt i alla tider (ja, i princip)! Vinodling och vintillverkning sträcker sig hela vägen tillbaka till Persien, landet som idag kallas Iran, från 5000 år före Kristus. Den ädla vinkonsten spred sig fort vidare till grekiska öar och fortsatte till södra Frankrike och Italien. Det kom till en punkt då alla områden i Romarriket förknippades med vinbryggeri, och efter storhetstiden har passionen för vin levt vidare. Idag finns vintokiga människor över hela världen som gärna sippar, sörplar och njuter flera dagar i veckan – och många ägnar sig till och med åt att brygga eget vin på hemmaplan. Är du sugen på att testa? På Partykungen hittar du alla viktiga tillbehör som behövs under tillverkningen, däribland snygga krymphättor för vin att försluta flaskorna med när drycken är tappad och klar. Krymphättor ger inte bara flaskorna ett elegant utseende, de skyddar även vinkorken från att bli uttorkad.

Är du en av de där vintokiga människorna? Du kanske i smyg drömmer om en egen vingård i Spanien eller Italien? Drömmen om en egen vingård kan börja redan idag, hemma i ditt eget kök! Det låter onekligen härligt att kunna ägna sina dagar åt att stampa saft ur vindruvor och på kvällarna sippa ditt eget, smarriga vin medan solen går ner över horisonten – men om du tänker efter kan du nog få till en lika trevlig tillvaro hemma i Sverige. Några flaskor av ditt hemgjorda vin, dina bästa polare som sällskap och en bra serie på teven är också härligt (och lite mer realistiskt). Att tillverka eget vin är både enklare och godare än många kanske tror! Med rätt utrustning och lite övning kommer du kunna bjuda ditt middagssällskap på hemgjort, mustigt rödvin till huvudrätten och smaskigt portvin till efterrätten. Eller varför inte champagne, vitt vin eller en fransk, lyxig kir? Vi erbjuder jässatser med alla kemikalier som du behöver för att få ett perfekt resultat.

När ditt vin är färdigbryggt kan vi nästan lova att du kommer vilja pimpa flaskorna på ett personligt sätt, kanske till och med döpa vinet till något klyftigt och sätta på en snygg etikett? Ditt verk måste ju fullbordas! Här hittar du krymphättor som skyddar vinkorken och ger flaskorna det där sista piffet som gör att de ser ut att komma raka vägen från Systembolaget (eller ännu bättre, direktimporterade från en flott vingård i Toscana). Med Partykungens snygga krymphättor i vitt eller grönt med gulddetaljer kommer dina hobby-vinflaskor istället få ett kommersiellt och proffsigt utseende. Våra krymphättor för vin är oerhört enkla att montera, det enda du behöver göra är att trä på hättan över flaskans hals och sedan doppa flaskhalsen i skållhett vatten. Detta gör att hättan drar ihop sig och anpassas efter formen på flaskhalsen. Enkelt, smidigt och framförallt snyggt!
Läs mer
1 träffar