10 roliga saker att göra hemma

10 roliga saker att göra hemma med familjen

Som om inte sportlov och påsklov vore nog, släng med lite karantän-mode och inställda aktiviteter på det. Ja, det dröjer inte länge innan ungarna klättrar på väggarna som Spiderman efter en platta red bull. Men ta’t lugnt, vi har självklart vaskat fram lite aktiviteter som ni kan sysselsätta er med. Håll ut!


3D Pussel

Ett klassiskt och ganska mysigt tidsfördriv är ju att lägga pussel. Man sitter där tillsammans och bara är. Utan skärmar och reklam. Att lägga ett traditionellt pussel i all ära, men att bygga ett 3D Pussel på höjden, där snackar vi 2.0 – både barn och vuxna blir som besatt. Så stäng av era smartphones och häll upp något gött i koppen, samla er kring bordet och bygg. Bygg tills fingrarna blöder!

Glassbuffé

Den som inte gillar glass är antingen galen eller så har hen aldrig smakat riktigt god hemgjord glass. Med en Rolling Ice Cream Grill blir inte bara glassen god utan också ett litet konstverk. Så samla familjen och skapa den vackraste glassbuffén världen någonsin har skådat!

Gör din egen Unicorn

Pyssel är verkligen en tidlös räddare i nöden. När man trodde att barnen var förlorade i digitaliseringens värld för gott, var det pysslets kreativa krafter som mirakulöst fick ungarna att glömma (för en stund) både Fortnite, Pokémon och Mario. Lika tidlös och uppskattad är enhörningen med sin mystiska dragningskraft. Det krävs alltså inget geni för att förstå att det är en riktig hit att själv få göra sin egen enhörning.

Köksbordspingis

Förvandla köksbordet eller annat valfritt bord till ett pingisbord! Klä ut dig till J.O. och förnedra familjemedlemmarna, en efter en. För alla som jobbar hemma i karantän så är pingis oslagbart när du vill bli pigg och kreativ igen efter en lång sittning. Två racket, 3 bollar och ett nät är allt du behöver.

Escape Room

För vissa kanske hemmet känns som ett escape room just nu, så varför löpa linan ut? Escape Room är spelet där deltagarna löser gåtor, pussel, koder och matematiska problem för att knäcka symbolkoden på hänglåset. Det populära spelet kräver minst 3 deltagare, så samla familjen och se vem som först kan ta sig ut!

Speak out kids vs parents

Det finns inget bättre än när hela familjen umgås tillsammans, och framför allt asgarvar tillsammans. Speak out kids vs parents är spelet där de vuxna tävlar mot barnen genom att försöka förstå vad sin medspelare försöker säga. Ja, det är inte alltid så lätt att höra det när den som försöker prata har något i munnen. En garanterad skrattfest från 4 spelare och uppåt!

Trivial Pursuit familjeutgåva

TP är väl ett sånt där spel som går hem i alla väder. Trivial Pursuit familjeutgåva möjliggör så att både barn och vuxna kan spela mot varandra på samma villkor. Så stäng av TV:n, fyll upp godisskålen och ta reda på vem som är familjens verkliga frågesportsproffs. 2-6 spelare, rek. ålder 8+.

Bli en designer

En rolig och ganska otippad familjeaktivitet är att designa sina egna kläder. Och ni behöver inte ha någon direkt utbildning eller känna ett pulserande entreprenörskap i era vener. Nej, lite självlysande textilfärg och en t-shirt är allt som behövs. Färgen är permanent, vegansk och icke djurtestad. Väck liv i en gammal T-shirt, samt din familjs kreativitet.

Goat Yoga Sällskapsspel

Get Yoga har ju blivit rätt trendigt som du kanske hört. Getens lugnande effekt ska visst vara som ett balsam för själen. Om det här spelet har en lugnande effekt kan dock diskuteras. Det blir snarare en skrattfest när ni ska ta er an spelets utmaningar. Goat Yoga Sällskapsspel är spelet där det gäller att balansera en get samtidigt som du gör yogaövningar. Man kan sammanfatta det med att säga att det både roligt och stärker kroppen på en och samma gång. Från 2 spelare och uppåt.

Babblarnapussel

Självklart har vi saker för småknattarna också. Ett Babblarnapussel är både mysigt och roligt att lägga tillsammans med sin lilla kompis. Blir 6 bitar, klurigt eller enkelt? Baaa bababababababa... Rekommenderad ålder: 2+

Ta hand om er och ha en fin dag!💛

Relaterade artiklar

Visa fler
castle