Till toppen
10 saker att lägga i påskägget i stället för godis

10 saker att lägga i påskägget i stället för godis

Men lägg ägg! Ja, det är klart man ska äta godis på påsk, det har inte slagit slint helt och hållet för partykungen, men det kan ju vara kul att ge bort något annat också. För hur många ägg med godis behöver man liksom? Här kommer några förslag på vad du kan lägga i dina påskägg i stället för godis.


Vin

“Gåbort-vinet” är en gammal trotjänare och det finns ju en anledning till att det är ett säkert kort, de flesta är helt enkelt alltid en vinare kort. Men hur får man ner en vinflaska i ett påskägg tänker du? Ja, du får väl köpa ett extra stort påskägg eller skaffa en presentförpackning med påskmotiv på.

Pyssel

Är du en mormor som undrar vad sjutton du ska ge barnbarnen mer än godis? Är det något som alltid går hem så är det pyssel. Köp en pysselbok, nya pennor eller ett pysselkit. Det behöver ju nödvändigtvis inte vara ett påskpyssel, men det hör ju påsken till att pyssla så varför inte.

Påskswish

Cash is king brukar det heta, men det är nog bara att inse att Swish är den nya kungen eller kanske drottningen. Har du råd så swisha en slant till dina nära och kära med mindre flis än dig. Det kanske känns overkill med ett påskägg för detta, men ett trevligt påskkort är väl på sin plats kan man tycka.

Spel

Ett spel är alltid kul. Vare sig det är ett sällskapsspel som hela familjen kan spela eller ett tv-spel till kidsen när ni vuxna vill ha lite egentid. För let’s face it, skärmtid för barnen = egentid för dig.

Personligt påskägg

Om du ger någon ett påskägg med en personlig touch så betyder det att du bryr dig lite extra. Vad gillar mottagaren? Spelar den golf, gillar hen teknik eller är det en mästerkock vi har att göra med? Det finns alltid något man kan köpa, stort som litet. Ta en titt här och se om du hittar något kul relaterat till ett fritidsintresse.

Fortnite Monopol

Är du osäker på om sällskapsspel verkligen går hem i ett påskägg? Visst, påskäggen är till för barnen och barn gillar bara godis och Fortnite. Men om sällskapsspelet ÄR Fortnite då?!?! Ja, du läste rätt, Monopol + Fortnite = sant. Spelet är rekommenderat från 12 år och kan vara en inkörsport för att locka ditt barn ut ur den digitala världen. För en stund.

Neonnaglar

Både barn och vuxna gillar ett riktigt coolt nagellack. När man tänker efter så är det ju inte mycket som slår ett par självlysande UV-reaktiva naglar i en riktigt läcker neonfärg. Får plats i vilket påskägg som helst.

Personligt påskägg

Om du ger någon ett påskägg med en personlig touch så betyder det att du bryr dig lite extra. Vad gillar mottagaren? Spelar den golf, gillar hen teknik eller är det en mästerkock… Det finns alltid något man kan köpa, stort som litet. Ta en titt HÄR och se om du hittar något kul relaterat till ett intresse.

Påskpung

Vem har sagt att påsken är en seriös högtid? Det här är såklart inget du ska lägga i påskägget till ditt barn, men du kan säkert komma på flera i din omgivning som verkligen skulle uppskatta en dörrstoppspung. Det vill säga ett dörrstopp som ser ut som en pung. En rimlig “gå bort present”? Ja, det skulle vi säga.

Spel och dobbel

Fyll ett påskägg med triss, trav, lotto, tuppfäktning eller vad du nu känner för. Huvudsaken är att mottagaren får lite spänning i livet. Det finns två saker att tänka på dock. 1: Att personen i fråga inte är en gammal spelmissbrukare som får blodad tand igen. 2: Om personen i fråga vinner 10 miljoner, kan du leva med det då? Det är alltså viktigt att du ger bort det här ägget till någon du verkligen genuint tycker om. Kanske bäst att slänga med lite godis trots allt, i fall storvinsten lyser med sin frånvaro.

Glad påsk! 🐣

Relaterade artiklar

Visa fler
castle