Till toppen
5 enkla och roliga lekar till midsommar

5 enkla och roliga lekar till midsommar

När du dukat bordet, dansat kring stången och ätit upp sillen är det en sak kvar. Vadå? Lekarna såklart!


Midsommar är en av Sveriges största högtider och vad är bättre att fira än fint väder och ledighet? Helst firas midsommarafton tillsammans med familj och vänner och inte sällan med både äldre och yngre. En rolig och inkluderande tillskott på midsommarfesten är midsommarlekar!

Kex i pannan

Den här leken går ut på att transportera ett kex från pannan till munnen så fort som möjligt. Kruxet är att du inte får använda händerna! Det går till så att två eller fler personer sätter sig på en stol och lägger kexet i pannan. Den som först tar en tugga av kexet vinner. Många roliga grimaser utlovas!

Kubb, eller annat

Kubb är en annan klassiker som passar alla åldrar. De flesta vet hur man spelar kubb men vill man uppdatera sig finns lite olika varianter på utomhuslekar som alternativ. Till exempel mjölkky, hit 360°, trädgårds yatzy eller king of the hill.

Vuxenlekar

Vill man vara lite mer vågad och leka i vuxet sällskap finns några olika varianter på duellspel där man kan slåss med tuttarna eller snoppen, eller kasta ringar på den senare. Låter det konstig? Ja kanske lite, men vansinnigt roligt!

Krocket

Det klassiska sommarspelet som har anor ända från medeltiden passar väl in på midsommarfesten, eller som sommarlek överlag. Se till att komma överens om regler innan så att slipper ni bråk!

Femkamp

En femkamp är rolig att ha som en löpande aktivitet under hela midsommarfesten. Du kan låta tävlingen ske i lag och blanda dem så att alla som deltar får en chans till nya bekantskaper. Sätt ihop en bra mix av lekar och kör igång! Kanske kan du ta någon av ovanstående lekar och kombinera dem för en underhållande dag?

Glad midsommar önskar Partykungen!

Relaterade artiklar

Visa fler
castle