Julklappstips

5 härliga juldrinkar

Under julen är det många glas som höjs i glada skålar, så se till att det är något riktigt gott i ditt! Här är våra tips på de allra godaste dryckerna som du kan skölja ned köttbullar och Janssons frestelse med, vare sig det är på en digital julfest eller på självaste julafton:

Winter Spritz

Akvavit är en trend som gärna beger sig ned i snapsglasen, men den gör sig precis lika bra i drinkglaset! Det gör sig extra bra när det mixas med en annan stor trend i drinkvärlden, nämligen Apearol Spritz. Winter Spritz är den vintriga versionen av sommarens mest populära dryck, och den är enkel att göra samtidigt som den sätter en lyxig guldkant på julfirandet.

Ingredienser:
1 Flaska Akvavitessens
80 ml Halvtorr äppelcider
80 ml Prosecco

Blanda ihop allting i ett stort vinglas med iskuber i för att avnjuta julen på bästa möjliga sätt!

Kanelkyss

Det är inte varje år man kan lyckas få en kyss under misteln, men en kanelkyss kan du garanterat få! Med kanel som huvudingrediens är det här en given juldrink som alltid lämnar mersmak.

Ingredienser:

Kanelsockerlager:
1 dl Vatten
1 dl Socker
1,5 tsk kanel

Drink:
2,5 msk Konjak
2 tsk Amarettoessens
2 msk Citronjuice
Is

Börja med att göra kanelsockerlagen. Den tillagas genom att koka upp vatten, socker och kanel tillsammans till sockret har lösts upp i vattnet. Blanda sedan kanelsockerlagen med samtliga drink-ingredienser i en shaker. Skaka shakern rejält tills drinken är välblandad och kyld. Häll upp drinken i ett martiniglas, sjung om tomtegubbarna som låts vara lustiga och ta glatt en klunk!

Eggnogg med gräddkola

Eggnog är en engelsk dryck som dricks världen över på högtider, och den varma drycken är perfekt för att värma strupen i kalla december. Den här eggnogen har smak av gräddkola som är en typisk julsmak, så du kan vara trygg i att drycken passar in finfint bland dina kolakakor och knäck.

Ingredienser:
4 Ägg
1 dl Strösocker
3 dl Mjölk
3 dl Vispgrädde
Rom
Gräddkola-mix

Separera ägggulor och -vitor, lägg dem i separata bunkar. Vispa upp äggvitorna tills konsistensen är som lösvisap grädde. Smält sedan sockret i en kastrull tills det är gyllenbrunt, och sänk då värmen och rör i mjölk och grädde. Vispa sedan äggulorna luftiga och rör ned dem i mjölkblandningen. Tillsätt sedan de uppvispade äggvitorna och smaksätt slutligen med rom och gräddkola-mixen. Resultaten blir en ljuvlig gräddkola i drinkformat, som kommer hålla dig varm under hela julhelgen. Det går även bra att hoppa över romen och göra den alkoholfri så att även barn och nyktra kan avnjuta den!

Julöl

Om drinkar inte riktigt är din grej så finns det såklart andra alternativ i julbaren, såsom en härlig julöl! Den här ölen kan du brygga själv, så att du kan ha en pysseldag i julens anda när du slår in klappar, skriver julrim och brygger julaftonsdrycken. Den är enkel att brygga så att det inte finns någon risk att julfriden störs, och du kan få en passande variant av din favoritdryck under hela julfirandet.

Christmas Spirit

Den här söta drinken har fått sitt namn efter hur den skapar julstämning närhelst den dricks, och med en härlig samling av typiska julsmaker så gör den sig perfekt till julbordet.

Ingredienser:

Saffranssockerlager:
3 dl Socker
2 dl Vatten
0,25 g Saffran

Drink:
3 cl Gin
2 cl Likör 43
1 cl Citronjuice
1 cl Apelsinjuice
2 stänk Angostura Bitters
2 cl Tonic
1 st Nejlika

Börja med att göra saffranssockerlagen. Koka upp vatten och socker tills sockret har lösts upp, och lägg då till saffran. När det är färdigt, blanda då 2 cl saffransockerlag med gin, Likör 43, citronjuice, apelsinjuice, bitters och nejlikan i en cocktailshaker. Fyll den med is och skaka om rejält tills drinken har kylts. När drycken är välblandad och kyld, häll upp den i ett glas med is. Använd gärna sil för att få bort bitar av nejlikan. Tillsätt slutligen tonic, och sedan kan du luta dig tillbaka och uppleva julens alla smaker på riktigt törstsläckande vis.

Som du ser kan alla julens smaker göras om till en ljuvlig dryck som bringar lika mycket stämning som törstsläckning. Blanda ihop din favoritdrink, sjung om tomtegubbar som låts vara lustiga och ta glatt en klunk!

Relaterade artiklar

Visa fler
castle