Sällskapsspel för hela familijen

5 sällskapsspel för hela familjen

Med de nya corona-restriktionerna så kommer den kommande vintern bestå av många hemmakvällar med familjen, vilket kan innebära den mysigaste vintern på länge! Spelkvällar är perfekta för locka fram skratt, tävlingsanda och mersmak för att spendera sin tid i hemmet med sina favoritpersoner. Förgyll hemmakvällarna med dessa 5 skojiga sällskapsspel som hela familjen kan delta i:
Sing Sing

Bjud upp till sång!


Är ni en familj av sångfåglar? Då är Sing Sing spelet för er! Det går såklart även att spela med den tondöva familjen, men då får ni vara beredda på att grannarna kommer förbi och klagar på oljudet. I det här spelet ska man nämligen dra kort med rader av låttexter på, och för att få poäng måste det andra laget fortsätta sjunga låten. Det gäller att sjunga rätt text och rätt melodi - men om ni träffar alla fel toner så är det helt lugnt! Förutom för den stackars familjemedlemmen som faktiskt har ett musikaliskt öra och får lida av de andras tonlösa oljud såklart.

Efterklok

Det är lätt att vara efterklok...


...men det är då inte lätt att vinna det här spelet! Efterklok är ett frågespel där den första spelaren får svara på fem frågor, och alla får veta hur många rätta svar hen gav - men inte exakt vilka svar det var. Sen ska nästa spelare ge sina svar på samma fem frågor, och då försöka lista ut vilka svar föregående spelare hade rätt i. Det handlar alltså inte bara om att vara kunnig, utan även om att kunna läsa av sina motspelare när de försöker lura de andra genom att låta tveksamma när de vet att de anger rätt svar, eller vara sjukt självsäkra när de inte har någon aning om vad de pratar om. På med era poker face, dra fram all er allmänbildning, och framför allt - undvik att vara den som svarar fel och endast blir efterklok!

Bajsspelet

Det skitroliga spelet


Om dina barn, eller du själv för den delen, är i kiss- och bajsåldern så kommer Bajsspelet bli en riktig höjdare i ert hushåll! Spelet går ut på att komma till toaletten först, och vägen dit är kantad av bajspluttar, pruttljud och andra hysteriskt roliga tarmrelaterade ting. Få saker är roligare än att få släppa fram sin allra barnsligaste sida, vilket är precis vad som krävs i detta spel. Förbered er på mycket skratt, och självklart massvis med kiss- och bajshumor!

Speak Out

Skratt, dregel och otydbara fraser


När dina medspelare tar på sig lip twisters som spärrar upp munnen till max så är det svårt att förstå vad det säger, och ännu svårare att hålla sig för skratt! Speak Out går ut på att spelaren med uppspärrad mun ska säga fraser som övriga lagspelare ska försöka förstå, och laget som gissar rätt flest gånger vinner. Det är svårare än man kan tro, och man får förbereda sig på mycket eventuellt dregel och spott när munnen inte går att stänga. Det är ett spel som garanterat får er att dra på mungiporna, genom lip twisters såväl som skratt!

På Riktigt

Fake news eller oväntad sanning?


Vet du skillnaden mellan underliga sanningar och trovärdiga lögner? Upp till bevis! På Riktigt är fullt av galna påståenden som är svåra att tro, men precis lika svåra att helt avfärda som påhitt. Listar du ut sanningen tre gånger i rad får du en välförtjänt poäng, men blir du lurad av de kluriga frågorna så förlorar du alla poäng du tjänat ihop. Ett perfekt spel när du vill bevisa för familjens viktigpetter att hen kanske inte vet allt, eller om det är du själv som är en besserwisser som en gång för alla vill bevisa att du faktiskt har koll på det mesta!

När dessa spel tas fram kommer familjen utan tvekan få en fartfylld stund som kantas av skratt och tävlingsanda, som lyser upp vintermörkret och sätter guldkant på hemmalivet. Må bäste familjemedlem vinna!

Relaterade artiklar

Visa fler
castle