5 våriga påskdrinkar

Påsken närmar sig med stormsteg vilket innebär ett flertal saker. Det är för det första dags att lämna hemmet på tok för lättklädd och luta sig mot halvsolig husfasad och låtsas att det inte blåser oerhört kallt. För det andra betyder det att det är helt okej att unna sig något starkt dagtid, för om vädret är fint kan vett och etikett flyga all världens väg. Vi har tagit oss friheten att ringa landets främsta bartenders, mixologer och framför allt cocktailörer för att be dom plocka fram sina vassaste recept - här är 5 drinkar som kommer knocka dig i påsk!

Mimosa Floats

En vanlig Mimosa innehåller ju som bekant bara två ingredienser: apelsinjuice och champagne. Det duger inte när det vankas påsk, alls. Gör såhär istället för att ge nytt liv i en gammal klassiker där juicen är utbytt mot sorbet.

Ingredienser (1 glas):

  • 1 dl champagne (eller mousserande vin)
  • 1 kula sorbet (helst mango eller apelsin)
  • 100 gram vit choklad
  • 0,5 dl strössel

Gör så här:

  1. Anordna ett mysigt vattenbad för din vita choklad och låt den smälta till en krämig smet som du sedan häller ut på en tallrik.
  2. Ta ditt finaste glas och doppa kanten i den smälta chokladen tillsammans med färgglatt strössel.
  3. Skopa upp en grandios sorbetkula och placera mitt i glaset.
  4. Fyll upp med champagne och svep! Den ska drickas snabbt - direkt efter tillagning!
Mimosa Floats

Frozen Pineapple Mango Daiquiri

Är den god och fruktig? Ja det är den, och påskigt GUL! Den här slushiga drinken uppfyller alltså alla krav för att få serveras på långfredagens brunch. Kavla upp ärmarna och gör såhär - det är busenkelt:

Ingredienser (2 glas):

  • 10 cl ljus rom
  • 6 cl limejuice
  • 6 cl sockerlag
  • 150 gram fryst ananas
  • 150 gram fryst mango
  • 150 gram is

Gör så här:

  1. Släng ner alla ingredienser våldsamt i din fräsiga blender. Mixa tills konsistensen känns ”slushig”.
  2. Häll upp i dina finaste glas. Garnera med nån tjusig kvist. Svep!
Frozen Pineapple Mango Daiquiri

Äggtoddy med bär

Äggtoddy sitter som en smäck både jul och påsk - och resterande dagar! Men vid högtider blandar vi in lite färska bär i mixen. Då blir det både fräscht och nyttigt.

Ingredienser (4 glas):

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl blandade färska bär (jordgubbar, hallon, björnbär och blåbär)
  • Färska myntablad

Gör så här:

  1. Vispa ditt hårdaste så ägg och socker blandas i en bunke. Det ska bli poröst.
  2. Fördela de färska bären och lite mynta i 4 glas.
  3. Tillsätt toddysmeten och svep. Heja!
Äggtoddy med bär

Pornstar Martini

Visa din vilda sida och bjud gästerna på en blöt Pornstar Martini i påsk. En svalkande drink som dricks tillsammans med en bubblande shot - Dubbelt så kul!

Ingredienser (4 glas):

  • 5 cl vaniljvodka
  • 3 cl citronsaft
  • 3 cl sockerlag
  • 1,5 passionsfrukt
  • 4 cl mousserande vin

Gör så här:

  1. Allt utom bubblet och den halva passionsfrukten ska ner i blendern, sen mixar du för allt du är värd. Skaka resultatet tillsammans med is så drinken blir riktigt kall och god.
  2. Häll upp i glas och garnerna med passionsfruktshalvan.
  3. Häll upp bubblet i shotglas vid sidan om. SVEP x 2!
Pornstar Martini

Frossé

Fräschare blir det knappast när vi nu blandar ditt bästa rosévin med jordgubbar och lime. Lika busenkelt som gott!

Ingredienser (4 glas):

  • 6 dl rosévin
  • 1 l frysta jordgubbar
  • 4 msk rörsocker
  • Saften från 2 limefrukter

Gör så här:

  1. Ös ner alla ingredienserna i en blender och fräs sönder allting till en flytande sörja. Var inte blygsam.
  2. Häll upp allting 4 svinkalla vinglas som legat i frysen sedan igår. Känner du dig busig? Garnera med en jordgubbsskiva innan du sveper!
Frossé