6 roliga lekar till kräftskivan

6 roliga lekar till kräftskivan

Ta tillfället i akt och överraska gästerna på din kräftskiva med roliga lekar som tar stämningen till topp! Här har vi listat sex stycken enkla och skojiga lekar som får det att dra i smilbanden.


En kräftfest behöver inte bara handla om att glufsa i sig kräftor och svepa snaps hela kvällen. Nej, passa på att göra en kul lek eller två tillsammans med dina gäster för en extra rolig kräftskiva!

Ordleken

Välj en kategori, till exempel djur. Om den första personen säger "katt", då ska nästa person säga ett djur som börjar på bokstaven "t" (alltså sista bokstaven i ordet katt), och så vidare. Kommer du inte på något djur åker du ut, och den person som klarar sig längst vinner! Glöm dock inte att ordleken ska ha en viss tidspress. Hur lång betänketid det ska vara väljer ni själva, likaså kategori, och välj gärna en ny kategori efter varje gång någon åkt ut. Det låter kanske enkelt, men vänta bara efter ett par snapsar...

Pennan i flaskan

För denna lek behöver du två pennor, snöre och två tomma PET-flaskor. Gör så här: Fäst en penna i ett snöre och knyt sedan snöret runt midjan så pennan hänger från "ryggen", i typ knähöjd. Placera sedan flaskan på marken, varpå du sedan ska pricka pennan i flasköppningen. Utmana varandra två och två, och den som först får pennan i flaskan vinner. En enkel men fantastiskt rolig lek som garanterar många skratt!

Ormar i brallorna

Dela upp gästerna i lag mellan tre och sex personer. Ge varje lag ett nystan med snöre. På given signal måste varje lag trä snöret genom varandras byxor/kjolar. Alltså: Förste spelaren doppar ner nystandet i byxorna så att det kommer ut vid fötterna, nästa spelare måste få upp nystanet genom sina byxor, och så vidare. Snörets ändar måste knytas ihop i slutet. Snabbaste laget vinner!

Visseltävling

Du behöver torra kex, till exempel Mariekex. Gör så här: Utse en melodi som alla kan vissla. Låt sedan gästerna tugga 3-4 kex på angiven signal och den som först kan vissla melodin vinner.

Galgstafett

Till denna lek behöver du fyra galgar och utrymme för att gå en lagom liten runda. Ena galgen ska hållas fast mellan knäna, och den andra som ett styre i händerna. Dela upp er i två lag. Första personen ur varje lag ska nu gå stafettbanan utan att tappa galgarna samtidigt som de låter som en motorcykel. Allt måste föras i mål på samma sätt som när man började för att överlämna till nästa person i laget.

Kom ihåg-leken

Någon börjar med att säga till exempel: Jag åkte till festen och tog med mig rödvin. Nästa person skall komma ihåg vad som är sagt och lägga till något eget, till exempel; jag kom till festen och tog med mig rödvin och en banan. Nästa person måste komma ihåg vad de andra sagt och lägga till något eget, och så vidare och så vidare. Kan hålla på huuur länge som helst!

Relaterade produkter

Visa fler
castle