7 snabb midsommartips

7 snabba midsommartips

Alltså finns det nåt bättre än midsommar egentligen? Okej, är man barn så kanske julafton är number one, det är förståligt. Men för många är nog midsommarafton den bästa dagen på året. Man samlas, äter god mat, umgås, leker och festar lite grann. Inte övertygad? Då kommer här några tips på vad man inte bör missa om man vill ha en riktigt episk midsommar.


Femkamp

Ja, det är ett måste och alla som vill ska kunna delta, så utforma femkampen så den blir så tillgänglig för så många som möjligt. Är ni ett ”festligt” gäng så kan man med fördel köra femkampen tidigt på dagen.

Dukning

Som de flesta högtider så är det viktigt att man piffar till dukningen lite extra och midsommar är inget undantag. Midsommardukningen är bland det finaste vi har här i Sverige och det ska man ta till vara på, inget fusk!

Aktiviteter

Det kan finnas både barn och barnsliga personer på midsommarfesten så se till att ha lite roliga aktiviteter och lekar på plats för dom som har myror i kroppen. Är aktiviteterna tillräckligt bra och roliga kan de med fördel även ingå i femkampen.

Midsommarkransen

Visst finns det en viss charm med att gå ut och plocka blomster och binda sig en krans, men alla är inte Ernst och vissa är också allergiska deluxe. Men en midsommarkrans bör man väl kunna få ha oavsett eller?

Outfit

Du bör ju självklart klä upp dig lite på midsommarafton. Hur du vill se ut bestämmer du så klart själv. En klassisk midsommar-outfit eller nåt lite mer spektakulärt…

Rama in midsommarfesten

Okej, bordet ser bra ut, du ser bra ut och till och med ditt huvud (om du har en krans). Men resten då? Självklart bör det finns lite andra dekorationer som sätter färg på tillställningen. Ballonger, serpentiner, lyktor och annat som sätter pricken över i.

Snacks

Midsommar är ingen dussinfest som tar slut efter några timmar, nej här snackar vi ett dagsevent. Folk blir hungriga och för att stilla hungern och sötsuget så behövs snacks i mängder.

Glad midsommar!

Relaterade artiklar

Visa fler
castle