7 tips för en lyckad möhippa

7 tips för en lyckad möhippa

Har du en vän, syster eller någon annan tjej i din närhet som ska gifta sig snart? Ja, då är ju en möhippa given! Och kanske är det du som åkt på att planera allt, och du börjar redan nu mentalt förbereda dig på att lägga dig och gråta i fosterställning på badrumsgolvet av den betungande uppgiften. Men! Det behöver du inte för här kommer sju tips för en lyckad möhippa.


1. Bruden i fokus

Vem är möhippan för? Bruden såklart. Planera aktiviteter, dekorationer och teman utifrån henne. Det är hon som ska vara stjärnan! Vad gillar hon? Vad gillar hon inte? Tänk även på mat och dryck som hon föredrar. Kanske skulle hon uppskatta en dag i relaxen med bubbelbad, bastu och massage? Eller en överraskningsresa till annan ort eller land? Ja, så länge det är något som ni vet att hon kommer uppskatta!

2. Planera

Planering är A och O. Vilket datum? Vilka gäster? Vilken plats? Det är många frågor som ska svaras på och en bra planering hjälper till att hålla reda på alla moment. Tänk framför allt på att vara ute i god tid och ta kontakt med alla som ska vara med, för att så många som möjligt kan delta. Ta också tidigt kontakt med brudgummen för att planera datum och den klassiska kidnappningen av bruden, och hur den ska gå till. Tänk även på att lägga möhippan på en dag där alla är lediga dagen därpå, för vi vet väl alla hur man kan må dagen efter...

3. Budget

Alla har inte råd med allt. Undersök hur mycket alla deltagare har möjlighet att lägga på möhippan. Det är inte kul om någon måste avböja på grund av budget. Budgetera även för brudens kostnader och dela dem mellan de andra deltagarna, för hela möhippan blir ju som en enda stor present till den blivande bruden, och är inget som hon ska behöva bekosta själv.

möhippa spel

4. Roliga aktiviteter, lekar och spel

Möhippan ska handla om att ha kul tillsammans med bruden. Ta den där klassiska förnedringsrundan på stan och avsluta med en skojig möhippe-lek. Besök en lyxrestaurang. Hyr en spa-avdelning för en kväll med bastu och bubbelbad. Överraska henne med en vin- eller ölprovning. Det finns många aktiviteter och roliga möhippa spel att roa er med!

5. Bryt isen och inkludera alla

Självklart handlar möhippan om bruden, men det blir roligare om alla får en bild av vilka deltagarna är. Kanske är det flera i gänget som träffas för första gången och då behövs en bra isbrytare. Ett bra tips är att låta bruden berätta ett minne om varje deltagare. På det sättet får även de som inte träffats tidigare en uppfattning om hur bruden känner alla. Eller starta möhippan med ett roligt spel som en isbrytare, förslagsvis möhippaspelet Snopp På Kropp som är en direktöversättning av det klassiska spelet där man ska sätta åsnans svans rätt på åsnans kropp medan man bär ögonbindel. Våghals Sanning Eller Konsekvens är också en utmärkt isbrytare.

Bride t-shirt Bride squad t-shirt

6. Dekorationer och utklädnad

Dekorera mera! Skapa en gemenskap och uppmärksamhet genom att spöka ut er själva och bruden med roliga möhippa kläder, ordensband, glasögon och andra roliga möhippa accessoarer när ni gör de olika aktiviteterna. Dekorera med allt från roliga tallrikar och sugrör till ballonger och andra möhippa dekorationer för att göra festen maxad. Satsa gärna på ett roligt naughty tema där allting matchar!

7. Dokumentera möhippan

Utse någon som är ansvarig för att dokumentera hela möhippan. Fotografera (eller filma) så mycket ni kan, det ska vara en dag att minnas för alla och inte minst bruden. Samla sedan alla foton i ett fotoalbum och ge till bruden som ett roligt minne av den härliga möhippan. Lycka till!

Relaterade artiklar

Visa fler
castle