7 tips för en lyckad svensexa

7 tips för en lyckad svensexa

Är du marskalk, bestman eller känner brudgummen som ska gifta sig är en svensexa ett måste för att fira hans sista dagar som fri man. Och om det är du själv som åkt på att planera hela festen, kommer här sju tips för en lyckad svensexa.


1. Brudgummen i fokus

Vem är svensexan för? Brudgummen såklart. Planera aktiviteter, dekorationer och teman utifrån honom. Det är han som ska vara kung för en dag och känna sig firad. Vad gillar han? Vad gillar han inte? Tänk även på mat och dryck som han föredrar.

2. Planera

Planering är A och O. Vilket datum? Vilka gäster? Vilken plats? Det är många frågor som ska svaras på och en bra planering hjälper till att hålla reda på alla moment. Tänk kanske framförallt på att vara ute i god tid. Ta också tidigt kontakt med bruden för att planera datum och den klassiska kidnappningen av brudgummen. Tänk även på att lägga svensexan på en dag där alla är lediga dagen därpå, för vi vet väl alla hur man kan må dagen efter...

3. Budget

Alla har inte råd med allt. Undersök hur mycket alla deltagare har möjlighet att spendera och lägg budgeten på en nivå så att så många som möjligt kan vara med. Budgetera även för brudgummens kostnader och dela dem mellan de andra deltagarna.

svensexa spel

4. Roliga aktiviteter och spel

Ta en förnedringsrunda på stan och ge honom påtvingad uppmärksamhet, eller besök en restaurang eller pub. Spela ett svensexa spel eller ölspel beroende på vad brudgummen föredrar för slags dryck. Hyr en spa-avdelning för en kväll. Överraska honom med en vin- eller ölprovning. Det finns många aktiviteter och roliga svensexa spel att roa er med!

5. Bryt isen och inkludera alla

Självklart handlar svensexan om brudgummen, men det blir roligare om alla får en bild av vilka deltagarna är om det är flera som inte känner varandra så väl. En bra aktivitet att inleda med är att låta dagens huvudperson berätta ett minne om varje deltagare. Det blir en lättsam introduktion till samtliga deltagare. Eller starta festen med ett roligt svensexa spel eller lek som en isbrytare.

bachelor svart t-shirt bachelor vit t-shirt

6. Dekorationer och utklädnad

Gå efter ett tema! Det är roligt om svensexan följer ett tema, gärna något som brudgummen gillar eller är intresserad av. Bilsport, ölprovning, frimärkssamlande eller knyppling spelar ingen roll, anpassa er efter brudgummen. Dekorera även platsen ni är på. En restaurang, hemma hos brudgummen, ett hotellrum eller utomhus. Girlanger, ballonger och kanske några kylda flaskor med en passande dryck passar bra. Svensexan ska ju handla om att ha kul tillsammans med brudgummen! Klä gärna ut er i fåniga dräkter eller andra svensexaprylar men se till att alla klär ut sig isåfall, gärna efter tema.

7. Dokumentera svensexan

Få brudgummen att känna sig som en kung och fira att det snart är dags för ett av de största stegen man gör i livet. Var öppen för det som planerats och bidra så mycket du kan till en trevlig och minnesvärd dag. Ha gärna någon som är ansvarig för att dokumentera svensexan, filma och fota så mycket ni kan. Det ska vara en dag att minnas! Lycka till!

Relaterade artiklar

Visa fler
castle