Till toppen
Annorlunda luciatåg

Annorlunda luciatåg

Att göra saker lekfullt och oväntat måste inte utgöra ett hot mot traditionen. Ta del av inspirerande exempel och tips på annorlunda luciatåg. Glad Lucia!


Det ena utesluter inte det andra; både traditionella och annorlunda luciatåg lyser upp i tillvaron och förtjänar tummen upp. Här följer några exempel på annorlunda luciatåg från olika delar av landet.

Hundar, robotar, motorcyklar & frieri

Varje år återkommer ett luciatåg med ett fyrtiotal fyrfota och några tvåbenta deltagare till Stora Torget i Sundsvall. Det är ett hunddagis som bjuder på det. Oklart hur sången låter.

I Malmö lussade en gång ett gäng femteklassare tillsammans med robotar som de själva programmerat. Det var ett festligt avslut på ett ett digitalt samarbetsprojekt mellan två svenska skolor i Malmö och en dansk skola i Odense.

Motorcyklisterna i Göteborg Sporthoj har som tradition att lussa på sina hojar för att sprida glädje i Götet. Bland annat Köpings Motorcykelklubb har tagit efter.

När Patricia Sigglund kröntes till lucia i fullsatta Kristina kyrka i Sala passade hon till allas förtjusning på att fria till sin Sonny. Han sade ja, och som väl var fattade han inte eld när han omfamnade lucian med de levande ljusen i kronan

Annorlunda luciakläder

Kanske vill du själv lussa utanför boxen i år? Börja idéspåna. Fundera till exempel på om du kan komma på något tillfälle eller sammanhang där ingen väntar sig ett luciatåg. Eller om du kan samla ett udda gäng. Hur kan själva framförandet överraska? Ska ni sjunga annorlunda sånger eller att inleda som en flashmob? Eller är det du ensam som uppvaktar din partner på morgonkvisten? Sist men inte minst: vilka annorlunda luciakläder skulle kunna liva upp lussandet? Skapa magi med nymodiga nissar, änglar och snögubbar. Eller addera lite disco. Eller varför inte en unicorn?

Dela gärna med dig av resultatet under taggen #annorlundaluciatåg

Läs mer: Lucia 2019

Relaterade artiklar

Visa fler
castle