Till toppen
10 roliga saker att göra hemma

April,april – så prankar du som ett proffs

Du har väl inte glömt att första april snart knackar på dörren? Det är alltså återigen dags för lite härlig underhållning. Ja, på någon annans bekostnad givetvis. Kanske har du någon att hämnas på sedan i fjol? Hur som helst, här kommer några professionella tips.


Boa i toa

Skaffa en fejkorm. Bind en tråd runt ormens hals (om nu ormar har en hals, men du fattar). Lägg ormen i toaletten och tejpa fast tråden i toalocket. När nästa person ska använda muggen och öppnar locket kommer ormen artigt att titta upp för att hälsa. Om din kollega eller kompis var väldigt nödig innan så finns en överhängande risk för att hen… ja, hur säger man det på ett fint sätt… skiter ner sig.

Fejktatueringen

Har du föräldrar som tror att tatueringar är satans påfund och att det är bland det värsta som finns? Eller har du kids som skulle ramla av stolen om du skulle skaffade lite fräna gaddningar? Med rätt uppbyggnad kan det här bli ett riktigt kul aprilskämt.

Pung"kul"or

Alla som sett filmen “Bad Grandpa” vet att det kan bli riktigt roligt med en fejkpung. Och nu har du alltså chansen att pranka någon med din alldeles egna pung och inkassera obetalbara reaktioner. Får du inget bra läge den första april så kan du alltid använda den på stranden eller fotbollsträningen senare i år.

Bara lite blod

Med lite fejkblod kan du pranka i princip vem som helst. En kollega, en polare eller familjemedlem. Kanske slant du med kniven när du skulle skära upp en morot, eller lekte ni jaga och du kraschade rakt in i ett bord? Eller råkade du kleta lite blod på din älskling? Ja, det var ju “den tiden på månaden” och alla tamponger var slut eftersom det hamstras så jävligt nuförtiden… Bara din sjuka fantasi sätter gränserna för hur episkt det här aprilskämtet blir.

Spontant födelsedagskalas

Ytterligare ett prank som passar ypperligt på arbetsplatsen. Det låter kanske lite old school, men man ska inte underskatta en gammal hederlig face rape. Lura iväg kollegan (som alltid är online på Facebook) från sin dator och byt datum på hens födelsedag i inställningarna till den 1/4. När födelsedagsgratulationerna börjar trilla in sätter ni resterande kollegor pricken över i:et genom att fira med sång, presenter och en god tårta. Välj såklart gnistrande isfacklor i stället för levande ljus, för så här i coronatider vill man ju knappast att någon blåser ut ljusen på tårtan. Ett både roligt och smaskigt aprilskämt.

Mask i maten

Lägg ett gäng fejkmaskar i någons tårtbit, matlåda eller annat lämpligt ställe och invänta en härlig reaktion. Ha en spypåse med i nödfall, ifall det är någon känslig stackare du tänker utsätta för det här aprilskämtet. Maskarna kan även användas till att pranka någon stackars fiskare vid senare tillfälle.

Huset brinner

Har du en rökmaskin hemma, eller funderar du på att köpa en till nästa fest? Passa på att dunka igång den innan resten av familjen kommer hem så det blir lagomt mycket fin rök. Säg att du skulle överraska med flamberad dovhjort, men att det gick åt helvete och att du redan har ringt brandkåren. Göm undan brandsläckaren för säkerhetskull. Avsluta gärna skämtet med en tvist.

Mitt liv som hund

Okej, det här skämtet är för dig som jobbar på kontor och det får bäst effekt ju längre tiden går, så ett förslag är att börja pranket redan nu och säga “april april” nästa år i stället. Se till att din mobil eller dator alltid har ljudet på. Varje gång du får en notis så erbjuder du din kollega en liten bit godis, minttablett eller liknande. Efter några månader av konstant bjudgodis vid samma ljudsignal så kommer din kollega förknippa ljudet med sötsaker , likt en väldresserad labrador.

Vi uppmanar till roliga april-pranks men tar självklart inte på oss något som helst ansvar.

Lycka till 🤘

Relaterade artiklar

Visa fler
castle