Till toppen
Halloweenfest för barn

Enkla halloweensminkningar

Skärsår, ihopsydd mun eller äckliga utslag? Vi guidar dig genom några enkla sminkningar inför halloween.


Vill du vara läskig på halloween men orkar inte riktigt sätta dig ner och sminka dig i fyra timmar? Lugn. Vi har produkterna och tipsen som får dig riktig läskig på nolltid! Det behöver varken vara krångligt eller ta lång tid att sminka sig snyggt till halloween. Vi tipsar om några enkla sminkningar du kan göra om du vill att det ska gå snabbt och smidigt med ändå bli snyggt!

Enkla ärr eller skärsår

Det du behöver för det här är Collodion, puder och fakeblod. Lägg till flytande latex och ansiktsfärg för bättre effekt.
– Applicera Collodion där du vill ha ärret/såret. Ju mer du applicerar desto “djupare” blir effekten.*
– Det blir bäst om du låter Collodionet torka och dra ihop sig mellan appliceringarna, exempelvis med en hårfön eller liknande.
– När du fått önskad form och djup på ärret applicerar du puder på och runt om området för att matta ner glansen och få det att smälta ihop med huden.
– Därefter fyller du “såret” med fejkblod och vips så är du klar. Vill du göra ett ärr istället för ett blödande sår byter du fakeblodet mot rosa och röd ansiktsfärg och applicerar den.
– Vill du göra såret extra snyggt målar du i ärret med lite röd och brun ansiktsfärg innan fakeblodet appliceras.

*Tänk på att testa lite Collodion på huden, låt det torka och ta bort det och kontrollera att huden inte blivit irriterad. Vill du säkra upp kan du pensla ett tunt lager flytande latex på huden där ärret ska vara, det gör det även lättare att ta bort.

Ihopsydd mun

Det som behövs för det här är: spirit gum, eller hudlim, och sytråd. Lägg till röd och brun ansiktsfärg för bättre effekt.
– Vik tråden fyra gånger runt sig själv så att den blir tjockare. Det brukar räcka med 20-30 cm beroende på hur täta stygn och hur stora läppar du har.
– Bestryk sytråden med spirit gum så att den styvnar och håller ihop. Låt tråden torka.
– Klipp tråden i lagom långa bitar, den ska räcka från över- till underläpp. Kom ihåg att klippa kortare bitar ju längre ut mot mungiporna tråden ska sitta.
– Dutta spirit gum på över- och underläpp. Ta en trådbit och tryck fast där du duttat spirit gum och tryck fast det med fingret. Gör klart en tråd i taget så blir det lättare.
– Upprepa tills du täckt munnen med stygn och känner dig nöjd. Sådär, klar!
– Vill du ha snyggare effekt kan du dutta med brun och röd ansiktsfärg vid varje trådände för att efterlikna sårad hud.

Bra att ha vid alla sminkningar är till exempel penslar, sminksvampar och rengöring. Allt sådant hittar du här.

FX Transfers

Det som behövs är: valfri FX Transfer och vatten. Lägg till fakeblod för bättre effekt. En FX Transfer fungerar ungefär som en temporär tatuering, där du applicerar ditt valda sår eller skada med hjälp av appliceringspapper och vatten. Allt du behöver ingår i förpackningen. Utförliga instruktioner finns på förpackningarna och vill du se lite noggrannare har vi lagt två instruktionsvideos här nedanför.

Relaterade produkter

Visa fler
castle