Till toppen
Fem roliga teman för sommarfesten

Fem roliga teman för sommarfesten

Bokstavsparty? Beachparty? Oavsett vilken fest du ska hålla eller gästa nu i sommar har vi allt som behövs till den! Kanske får du inspiration till din egen fest?


Sommaren är en tid för fest och varje fest blir roligare om det finns ett tema. Allt från kläder, dekorationer till musik och tilltugg kan göras efter ett tema. Ett roligt tema hjälper också till att skapa en gemensam nämnare för gästerna, speciellt om alla inte känner alla. Vi har samlat några förslag på teman som gör din sommarfest lite roligare!

Pridefest

Regnbågens färger är härliga och blir ett roligt tema på fest. Sällan är en fest lika färgglad och peppig som ett Prideparty, något som vi tycker borde firas året om! Ös på med så mycket färg som möjligt. Ballonger, bordsdukar, flaggor, glowsticks, peruker och till och med smink – allt är för att du och festen ska blir så färgsprakande som möjligt. En trevlig detalj är att blanda drinkar eller bål i olika färger och ha i mycket frukt och bär som ger färg. Som ni kanske märker är devisen – ju mer färg desto bättre!

¡Fiesta!

Ställ till med fiesta! Ha ett jalapenojippo, mexikansk fest eller bara taco tuesday. Dekorera med sombreros, lamor, pinatas och kaktusar. Servera tequlia, micheladas, tacos och churros. Bonuspoäng för mariachiband och spanskalektioner inför festen. Du kan komma utklädd som tequilaflaska, chilifrukt eller som nachos! Hur coolt som helst. Sätt ihop en spellista med mexikansk och sydamerikansk musik så är festen snart igång. ¡Vamos a la fiesta!

Poolparty/beachparty

Vem älskar inte att bada? På stranden eller vid en pool spelar kanske mindre roll. Ett beach- eller poolparty förgyller garanterat sommaren och går att göra hur kul som helst. Fyll poolen, eller havet, med några schyssta badmadrasser, badringar eller större flottar. Som dekoration har man oftast lite olika förutsättningar beroende på om man är vid poolen eller en strand. På stranden tar du med fördel med dig något att ha drycken i, kan den hålla både is, flaskor/burkar och är uppblåsbar är den lätt att ta med sig och blir en rolig detalj. Sätt upp sittplatser för gästerna eller be dem ta med egna. Komplettera med en uppblåsbar soffa eller två.

Vid poolen finns det ofta bättre tillgång till el, rinnande vatten och det är inte samma krav på att sakerna man använder ska vara mobila. Det öppnar för exempelvis beerpong, bouée battle eller snygga flytande drickahållare. Allt sånt passar bäst i lugna vatten. Det finns självklart mycket som passar till både stranden och poolen. En bra kylbox, musikspelare, solglasögon och en snygg hatt passar bra till båda! En eller två hinkar med slush ice går alltid hem också.

Bokstavsfest

En fest med bokstavstema är uppbyggd så att alla gästerna ska klä ut sig till något som börjar på en viss bokstav. Exempelvis bokstaven a – då kan gästerna klä ut sig till ananas, avokado, Arnold Schwarzenegger eller något annat på a. Det fina med en fest med bokstavstema är att gästernas kreativitet släpps lös på ett härligt sätt. Det ger dem också möjlighet att göra utklädnaden lite som de vill trots att de följer temat. Du kan dekorera med bokstavsballonger, måla bokstaven du valt på alla tallrikar och glas för att avsluta med tomtebloss i formen av din valda bokstav i tårtan (?) som du bjuder på. Något roligt man kan göra med maten är att bara servera saker som börjar på den valda bokstaven, här kan kreativiteten släppas lös hur mycket som helst.

Piratparty

Kommer du ihåg när man var liten och blev bjuden på piratkalas? Nu kan du ordna piratfest igen, fast för vuxna såklart! Fyll en skattkista med is och släng i öl och rom. Har du en flaggstång passar den perfekt att hissa en piratflagga i, annars är den snygg att hänga upp på en vägg också. Ha en skattkarta som bordsduk och stick små piratsvärd i tilltuggen så är du nästan i mål. Pricken över i:et är självklart din egen outfit: pirathatt, ögonlapp, svarta stövlar och ett svärd i handen så har du allt du behöver för att bli de sju havens skräck! Samt festens mittpunkt såklart.

Ha en festlig sommar önskar Partykungen!

Relaterade produkter

Visa fler
castle