Till toppen
Fint till halloween med dekorationer ute & inne

Fint till halloween med dekorationer ute & inne

Så gör du fint till halloween med dekorationer och pynt. Här är tips för att sätta stämningen; kuslig, höstgrann eller en fusion av allt som hör halloween till.


Bestäm först vilka rum och ytor du vill dekorera. Nöjer du dig med att halloweenpynta trädgården och/eller ytterdörren, köket och vardagsrummet, eller är du sugen på att gå all in halloween, och förvandla hemmets alla rum, vrår och fönster till en skräckmiljö? Fundera också på om du ska välja halloweendekorationer fritt eller om du vill ha ett genomgående mer eller mindre nischat tema.

Ska du ha halloweenfest där du bjuder på mat eller fika är förstås dukningen en del av dekoren.

Halloween har två ansikten kan man säga, dels det höstgranna med pumpor, halm, prydnadskål, lyktor, marschaller och varma färger. Dels det läskiga med spindelnät, skelett, blod, spöken och zombies. Somliga föredrar det ena framför det andra, andra kombinerar gärna dessa olika element. Tänk på att de där höstgranna dekorationerna står sig lite längre, det vill säga att du behöver inte invänta Halloween för att pynta med dem, och kan också låta de vara kvar långt efter att högtiden har passerat.

Vill du skära ut din egen pumpa finns pumpatillbehör som gör jobbet lättare och slutresultatet häftigare.

Dekorationer till Halloween efter tema

Vill du välja dekorationer till halloween utifrån ett tema är Zombie-tema ett exempel. Då kan du frossa i olika props som uppstickande zombies, fönsterbrädor med blod och en spetsad zombie.

Tema vampyr kan göras med dekorationer åt såväl det eleganta som det blodigare hållet.

En viss thriller eller skräckfilm är ett annat tacksamt tema, väljer du exempelvis The Shining är ett tips att skriva murder spegelvänt på badrumsväggen så det syns i spegeln när gästerna tvättar händerna. Och hur effektfullt är det inte att ha en självkörande trehjuling på plats? En yxa hör förstås också till.

Läs mer: Halloweenfest för barn

Relaterade artiklar

Visa fler
castle