Till toppen
4th of July

Fira USA:s nationaldag 4th of July

Den 4:e juli firar USA sin nationaldag med pompa och ståt. Här får du veta allt du behöver om den amerikanska självständighetsdagen.


Den 4 juli 1776 förklarade sig 13 brittiska kolonier i Nordamerika självständiga från Storbritannien och bildade därigenom det nya landet "United States of America". Helgdagen är helig för de allra flesta amerikaner, ungefär så som vi svenskar ser på midsommar. Fourth of July-firandet pågår i en hel vecka för att alla ska hinna fira ordentligt.

Fyrverkerier på fjärde juli

Dagens firande av den amerikanska nationaldagen innehåller flera inslag från förr, däribland tal och storslagna parader. Kvällarna brukar avslutas med jättelika fyrverkerishower där miljontals människor kan beskeda den spektakulära prakten på plats eller hemma från tv-soffan.

BBQ fest med amerikanskt tema

Ett populärt sätt att fira på nationaldagen är att äta gott och anordna stora grillfester. En typisk sådan innehåller t.ex revbensspjäll med bbq-sås, hamburgare med coleslaw, chicken cajun med grillade grönsaker, grillade majskolvar, kaliforniasallad och köttfärspaj. Att anordna grillfest är också populärt bland svenska 4th of July-firare.

Relaterade artiklar

Visa fler
castle