Fixa julfesten!

Fixa julfesten!

Fixa en julfest som gästerna lämnar med rosiga kinder & varma hjärtan. Här fokuserar vi inte på mat & bak utan lyfter inspirerande dekorationer & aktiviteter.


Dekorationer till julfesten

Skapa feststämning hemma eller i lokalen med väl valda dekorationer. Först och främst; glöm inte entrén. Skapa ett inbjudande ljussken med festmarschaller utanför ingången. Har du tid och lust kan du göra snö- eller islyktor att placera dem i.

Låt sedan gästerna mötas av en välkomnande bokstavsgirlang, som du själv satt ihop för att forma ett trevligt eller överraskande budskap.

Hängande dekorationer i form av snöflingor skapar en julromantisk miljö och en silverfärgad mistelgirlang ger lite av den där sagolika inramningen: fäst till exempel vid speglar och kring fönster eller placera på drinkbordet. Där kan du också förbereda tomtebloss; enstaka eller i buketter.

Bryt av mot det vita med glänsande röda dekorationer.

Bordsdekorationer

Bjuder du på julmat, fika eller glögg? Se till att bordet blir en fest för ögat. Grunda med en lämplig duk, placera ut gyllene bordspjäser och sprid ut fluffig fejksnö toppad med hjärtkonfetti. Vill du ge dina gäster varsin gåva eller något gott att ta med hem? Låt presenterna bli en del av dukningen med hjälp av hjärtformade presentaskar.

Lek & spel på julfesten

Julen handlar ju om att umgås, men det är inte alltid så lätt att bryta isen och bli varm i kläderna. Förbered för lek och spel så är skrattfaktorn säkrad.

Familjevänligt
Space-kubb är en livfull variant av kubb. Förknippat med sommaren, men varför inte ta en nypa frisk luft och köra i snön, eller för all del inomhus om golvytan räcker till.

I Med andra ord spelar du i par eller lag och ska beskriva ett ord med andra ord, tills lagkamraten förstår vilket ord det rör sig om. Samtidigt finns olika medel för motståndarna att stressa och sabotera...

Mer eller mindre är ett udda frågespel där du inte måste svara rätt. Det räcker med att gissa närmast.

För barn från fyra år erbjuder Kids Partytime fyra festlekar i ett paket. Pingisjakten där barnen ska fånga flest bollar i rätt färg, Mata Spindeln där barnen ska mata en spindel utan att titta (om de vågar), Djurleken som lockar fram den lilla teaterapan. och sist men inte minst spännande Skattkartan.

För vuxna festgäng
Upp till fyra spelare kan ta sig an Ring of fire, ett djävulskt dryckesspel.

Klassikern Beer pong med en twist: Twist Pong Ölpingis Julöl passar förstås vid detta festtillfälle.

Prova att slå upp julsnapsen i en drinkroulette.

Utmana varandra på tuttduell Duellspelet Boob Battle levererar två par lösbröst med kardborreband och enkla regler.

Pricka snoppen går i sin tur ut på att en spelare får bära lössnopp, medan de andra försöker pricka den med ringarna.

Ha så kul i jul!

Läs mer: Juldukning

Relaterade artiklar

Visa fler
castle