Till toppen
Gender reveal party

Gender reveal party

Vi går igenom gender reveal party: vad är det, vad gör man, hur gör man? Vi svarar på det mesta ni behöver veta innan ni bjuder hem släkt och vänner.


Ligger en bulle i ugnen? Har ni tagit reda på könet och vill spexa till det lite när ni berättar för familj och vänner? Eller vill ni bli överraskade själva? Då kan det vara en idé att ställa till med ett gender reveal party. Helt enkelt ett party där ni på ett roligt sätt visar om det blir en flicka eller pojke. Ska ni bli överraskade krävs det såklart att ni låter barnmorskan berätta för någon närstående som ser till att det blir rätt färg som syns.

Även om fenomenet är relativt nytt, sedan 2008, är användningen av färg ganska gammaldags – rosa för flickor och blått för pojkar. Här kan man vara kreativ och ha andra färger, till exempel båda föräldrarnas respektive favoritfärg. Kommunicera det till gästerna innan bara så ingen förvirring sker. Hur som helst är det en rolig aktivitet och en anledning till fest vilket vi på Partykungen gillar! Samla nära och kära för en trevlig stund med en härlig överraskning. Något som brukar vara populärt är att låta gästerna gissa vilket kön det kommer bli innan avslöjandet sker.

Hur gör man?

Ja men hur gör man då? Det mest använda är att fylla antingen en piñata eller en större ballong med konfetti i den färg som valt. När sedan piñatan slås sönder eller ballongen spräcks sprids konfettin ut och avslöjandet är ett faktum! Konfettikanoner är också populärt och de bidrar även med en liten smäll som är festlig. Vill man vara lite mer effektsökande funkar en rökgranat. Var noga med att följa alla säkerhetsföreskrifter som gäller bara. Ett lite nyare och inte så väletablerat alternativ är att använda musik. Hur då undrar ni? Det bästa är att välja en låt som associeras med antingen flickor eller pojkar, spola fram till refrängen och tryck på paus sen är det bara att höja volymen och vänta in avslöjandet. Några förslag på låtar är:

Lady Gaga - Boys boys boys
Cyndi Lauper - Girls just wanna have fun
Beyonce - Run the world
Thin Lizzy - The boys are back in town

Släpp loss kreativiteten och lycka till!

Relaterade produkter

Visa fler
castle