Halloweenfest för barn

Halloweenfest för barn

Pynt, lekar, mat och dräkter! Vi går igenom det du behöver för en riktigt rolig halloweenfest för barnen!


Barn älskar Halloween och vad passar då bättre än en halloweenfest? Gör ditt hem till ett spökhus, läskig grotta eller kanske en outforskad gravkammare och bjud in barnens kompisar till en läskig och rolig fest! Som festfixare kan ni också bestämma tema på festen, är det superhjältar, spöken, pirater, monster eller något annat skrämmande? Vi på Partykungen älskar som bekant också halloween och vill dela med oss av några saker att tänka på och lite tips inför kvällen.

Inbjudan och dekorationer

Sätt tonen från början med ett snyggt inbjudningskort. Dekorera med dödskallar, fladdermöss, vampyrtänder eller vad som passar just ditt tema. Skickar du korten i kuvert så är det fint att lägga ned lite konfetti i varje kuvert. Fortsätt temat i festlokalen, oavsett om det är ett hur, lägenhet eller hyrd lokal. Girlanger, ballonger och olika läskiga element som skelett, sppindelnät eller avhuggna händer. Det viktigaste är att anpassa dekorationerna till temat och till barnens ålder.

Lekar

Fiskdamm - Fiskdamm är en klassiker som alltid går hem, spänning blandat med att man får godis liksom, vad kan vara bättre? Sätt upp ett mörkgrönt skynke och sätt fast några gummimaskar och spindelnät på det så blir fiskdammen plötsligt ett läskigt träsk!

Skattjakt - är man riktigt ambitiös är det perfekt med en skattjakt där barnen får leta efter något du gömt. Kom ihåg att göra ledtrådarna tillräckligt lätta för att barnen ska kunna förstå dem samtidigt som det blir en liten utmaning. Det kan bli lite svårt att hålla koll på en hel barngrupp själv så försök få med någon till vuxen som kan hålla uppsikt. Var också tydlig med regler för barnen. Till exempel att man måste vänta in hela gruppen innan man går vidare.

Bus eller godis - Ett måste på halloween och en rolig grej för att få alla att göra något tillsammans. Det kan bli problematiskt om det är för många barn på för få vuxna, men det brukar funka att dela upp sig i små grupper om det skulle vara så. Det är också ett bra avslut på kalaset då man på ett naturligt sätt får ut barnen från hemmet och kan koordinera tiden med resten av föräldrarna.

Maten

Maränger blir med lite fantasi och kreativitet perfekta små spöken! Här hittar du receptet.

Muffins är ett perfekt plock och pyntas lätt till en lagom läskig variant med små gravstenar! Här hittar du receptet.

Något som alltid är populärt är en god bål. En häftig grön bål med kolsyreis blir festens snackis! Här hittar du receptet.

Bjud på kvarterets häftigaste tilltugg och baka fingerkakor. Mördeg och mandlar är det som behövs! Här hittar du receptet.

Dräkter

Ingen halloween utan utklädnad och roligast blir det om hela familjen klär sig enhetligt eller efter ett tema. Kanske ska hela familjen vara pirater, superhjältar, häxor eller zombies? Engagera barnen i festplaneringen och i bestämmandet av dräkter, de flesta tycker det är roligt och hjälper mer än gärna till. Fantasin sätter gränserna och vi har dräkter och smink för både barn och vuxna.

Happy halloween önskar Partykungen!

Dukning

Visa fler

Dräkter till barn

Visa fler

Dekorationer

Visa fler

Halloweengodis

Visa fler
castle