Till toppen
10 saker att lägga i påskägget i stället för godis

Morsdag FAQ – Vi förtydligar ett och annat

Eftersom många har frågor angående morsdag har vi samlat de mest frekventa frågorna här nedan och svarat så gott vi kunnat.


När är det morsdag?

Svar:

Morsdag infaller alltid den sista söndagen i maj. I år är det alltså söndagen den 31/5 som gäller.

Måste man köpa nåt eller kan man räkna sin närvaro som en present?

Svar:

Har ni inte setts på säg två år kanske du kan räkna din närvaro som en gåva men annars är svaret nej. För att använda det motbjudande uttrycket ”Så här i Coronatider” så kan ju närvaro dessutom vara ett BIG NO NO. Tumregeln blir alltså: Du bör köpa en morsdagspresent eller tillverka något själv om du är kreativt lagd.

Vad är ett morsdagskort?

Svar:

Ett morsdagskort är som ett gratulationskort. Skriv några fina rader på kortet och visa din uppskattning. Morsan din kommer tycka att hon har världens bästa unge som kommit ihåg att fira henne.

Måste jag både köpa present till min mamma och min sambo?

Svar:

Alltså rent juridiskt så behöver du bara fira din mamma. Du kan alltid hänvisa till regelverket. Din sambo är inte din mor. MEN! Om du hjälper ditt barn att köpa något fint till din kära sambo, fru, särbo, ex-fru eller vad det nu kan vara, så kommer du att ligga på plus för en kort period framöver. Varför inte köpa några nya drinkglas till henne? Kan ju du få nytta av också kan man tänka… "Det var ju ungarna som valde."

Min mamma älskar godis, men är det en okej present på morsdag?

Svar:

Om din mamma älskar godis så är det ju självklart det du ska köpa! Vad skulle du annars köpa liksom… nåt hon inte älskar?

Jag har hört att ni har ballonger för alla tillfällen men finns det morsdagsballonger ?

Svar:

Självklart har vi morsdagsballonger, både med text och andra passande ballonger.

Min morsa sitter i karantän 20 mil härifrån, hade tänkt köpa några vinglas men har ni hemkörning?

Svar:

Jajjemen, vi erbjuder hemkörning så du kan vara lugn att din kära mor får sina vinglas.

Jag är alltid på Solvalla då Elitloppet också alltid körs den sista söndan i maj, men i år pga Coronaskiten så körs travet utan publik. Jag kan alltså lägga mer fokus på morsan i år, vad köper man?

Svar:

Vi rekommenderar ett pluntset som din mor kan ta med sig ut på golfbanan, svampjakten eller yogapasset. Det gillar hon nog. Och varför inte ta med din kära mor till Solvalla nästa år? Med pluntan fylld förstås.

Nu ser vi till att fira alla underbara mödrar så gott vi kan, god damn it! 🦸

Relaterade artiklar

Visa fler
castle