Till toppen
Movember - månaden med mustasch

Movember - månaden med mustasch

Movember – välgörenhetsinitiativet som blivit ett globalt fenomen. November är nu etablerad som månaden med mustasch: till förmån för kampen mot prostatacancer.


Movember såg ljuset i Australien, där hundratals män lät mustascherna växa under november månad 2004, och samlade in 300 000 kronor till forskning om prostatacancer. Mo är australiensisk slang för mustasch, och de som engagerar sig i Movember runt om i världen kallar sig ofta Mo Bros och Mo Sistas.

Ett sätt att medverka är alltså att dokumentera en slätrakad överläpp vid månadsskiftet oktober-november och dela bilder på mustaschens framväxt till och med finalen 30 november. Detta kan man koppla till en officiell insamling. Ett annat sätt för företag och privatpersoner att engagera sig är att anordna Movember-event

Svenska mustaschkampen

Mustaschkampen är ett initiativ från svenska Prostatacancerförbundet under Movember. Det handlar om att uppmärksamma och samla in pengar till forskning kring prostatacancer. Idéer och initiativ på sociala medier och IRL välkomnas.

“Det spelar ingen roll om mustaschen är din egen eller en påklistrad. Alla kan vara med i Mustaschkampen.”

Läs mer: mustaschkampen.se

Relaterade artiklar

Visa fler
castle