Nationaldagen – Ska man fira då?

Nationaldagen – Ska man fira då?

Rent historiskt så firar man nationaldagen till minne av bland annat Gustav Vasas kröning och regeringsformen 1809. Det är ju såklart viktiga händelser i vår historia men let’s face it, det är inget man tänker överdrivet mycket på. Men det är ju ingenting som hindrar dig från att ställa till med en rejäl fest.


Som du säkert vet vid det här laget så lever vi på partykungen för att sudda ut all form av tristess i vardagen – Kan man fira något ska man självfallet göra det. I år är Sveriges nationaldag, (den 6e juni) på en lördag, festdagarnas festdag. Så varför inte ta tillfället i akt och fira riktigt ordentligt i år, det förtjänar vårt fina land och inte minst du!

Men hur firar man då?

För att göra det enkelt så skulle man kunna tänka att nationaldagen är Sveriges födelsedag och det innebär ju att ett födelsedagskalas är på sin plats. Och pratar vi kalas så ska det i sin tur såklart finnas tårta och ballonger.

På ett bra kalas finns det lekar och aktiviteter

Ja, förutom gofika och kanske mat så är det alltid uppskattat med någon form av aktivitet. Varför inte ställa till med en kubbturnering? En femkamp eller en riktigt klassisk brännbollsturnering? Orkar man inte fixa mat till alla som kommer så kan man ju köra en grillfest där alla tar med sig eget käk.

Med flaggan i topp har du ryggen fri

Om du vill ha en Sverigedräkt på dig eller något annat är väl valfritt, men nån form av Svensk flagga borde finnas på plats som en symbol för varför det här eventet har anordnats. För det är alltid bra att ha ryggen fri i fall någon grinig granne frågar varför det är så livat. För vad ska hen säga när du lite förvånat pekar på sverigeflaggan och svarar: ”Ja, vi firar ju såklart nationaldagen, det trodde jag alla gjorde?”

Okej, så där har vi det! Nationaldagen är ett födelsedagsgrillfestbrännbollsparty! Frågor på det?

Relaterade artiklar

Visa fler
castle