Till toppen
Nio tips för en lyckad möhippa

Nio tips för en lyckad möhippa

Har du en vän, syster, mamma, faster eller bekant som ska gifta sig? Då kanske det börjar vankas möhippa? Lugn. Vi har tänkt på, nästan, allt du behöver.


Är du brudtärna eller väldigt nära bruden som ska gifta sig brukar det bli så att du blir tillfrågad om att medverka på en möhippa. Det kanske rentav är DU som ska planera hela kalaset? Hur som helst är det några saker som är bra att tänka på och lite roliga accessoarer att införskaffa.

Bruden i fokus

Vem är möhippan för? Bruden såklart. Planera aktiviteter, dekorationer och teman utifrån henne. Det är hon som ska vara stjärnan och känna sig uppvaktad och uppskattad.

Planera

Planering är a och o. Vilket datum? Vilka gäster? Vilken plats? Det är många frågor som ska svaras på och en bra planering hjälper till att hålla reda på alla moment. Tänk kanske framförallt på att vara ute i god tid. Ta också tidigt kontakt med brudgummen för att planera datum och den klassiska kidnappningen av bruden.

Budget

Alla har inte råd med allt. Undersök hur mycket alla deltagare är villiga att lägga och lägg budgeten på en nivå så att så många som möjligt kan vara med. Det är inte kul om många måste avböja på grund av budget. Budgetera även för brudens kostnader, dela dem mellan de andra deltagarna.

Gör det mesta av det

Oavsett hur mycket pengar som läggs på möhippan blir det roligast om ni maxar upplevelserna med den budget ni har. Exempelvis färre aktiviteter men lyxigare för var och en som är med.

Ha roligt, förnedra inte

Möhippan ska handla om att ha kul tillsammans med bruden, inte på hennes bekostnad. Skippa förnedringspromenaden på stan och låt inte bruden göra något pinsamt som inte resten också ska göra. Det finns roliga vågade lekar där alla kan ha roligt!

Inkludera alla

Självklart handlar möhippan om bruden, men det blir roligare för alla om alla får en bild av vilka deltagarna är. En bra aktivitet att inleda med är att låta bruden berätta ett minne om varje deltagare. På det sättet får även de som inte träffats tidigare en uppfattning om hur bruden känner alla.

Bjud på dig själv

Är du medbjuden på en möhippa så våga bjud på dig själv och var med på alla aktiviteter. Det blir roligare om alla deltar i alla aktiviteter och peppar varandra. Självklart ska du avstå om du inte kan pga någon skada eller liknande men ha ett öppet sinne och våga testa!

Dekorationer

Dekorera mera! Skapa en gemenskap, och uppmärksamhet genom att dekorera er själva och bruden med hattar, ordensband, glasögon eller liknande när ni gör de olika aktiviteterna. Dekorera även platsen ni är på. Må det vara en restaurang, hemma hos bruden, hotellrum eller kanske utomhus. Allt från servetter till ballonger och presentpåsar finns för att göra möhippan fin.

Sist men inte minst

Få bruden att känna sig som en drottning och fira att det snart är dags för ett av de största stegen man gör i livet. Var öppen för det som planerats och bidra så mycket du kan till en trevlig och minnesvärd dag. Ha gärna någon som är ansvarig för att dokumentera möhippan. Filma och fota så mycket ni kan, det ska vara en dag att minnas!

Lycka till!

Relaterade produkter

Visa fler
castle