Till toppen
Nio tips för en lyckad svensexa

Nio tips för en lyckad svensexa

Har du en vän, bror, pappa, morbror eller bekant som ska gifta sig? Då kanske det börjar bli dags för svensexa? Lugn. Vi har tänkt på, nästan, allt du behöver.


Är du marskalk, bestman eller väldigt nära brudgummen som ska gifta sig brukar det bli så att du blir tillfrågad om att medverka på en svensexa. Det kanske rentav är DU som ska planera hela kalaset? Hur som helst är det några saker som är bra att tänka på och lite roliga accessoarer att införskaffa.

Brudgummen i fokus

Vem är svensexan för? Brudgummen såklart. Planera aktiviteter, dekorationer och teman utifrån honom. Det är han som ska vara kung under dagen och känna sig firad.

Planera

Planering är a och o. Vilket datum? Vilka gäster? Vilken plats? Det är många frågor som ska svaras på och en bra planering hjälper till att hålla reda på alla moment. Tänk kanske framförallt på att vara ute i god tid. Ta också tidigt kontakt med bruden för att planera datum och den klassiska kidnappningen av brudgummen.

Budget

Alla har inte råd med allt. Undersök hur mycket alla deltagare är villiga att lägga och lägg budgeten på en nivå så att så många som möjligt kan vara med. Det är inte kul om många måste avböja på grund av budget. Budgetera även för brudgummens kostnader, dela dem mellan de andra deltagarna.

Gör det mesta av det

Oavsett hur mycket pengar som läggs på svensexan blir det roligast om ni maxar upplevelserna med den budget ni har. Exempelvis färre men mer kvalitativa aktiviteter.

Ha roligt, förnedra inte

Svensexan ska handla om att ha kul tillsammans med brudgummen, inte på hans bekostnad. Skippa förnedringen eller fylleslaget vid lunch och låt inte brudgummen göra något pinsamt som inte resten också ska göra. Klä gärna ut er i fåniga dräkter men se till att alla klär ut sig isåfall, gärna efter tema!

Inkludera alla

Självklart handlar svensexan om brudgummen, men det blir roligare för alla om alla får en bild av vilka deltagarna är. En bra aktivitet att inleda med är att låta dagens huvudperson berätta ett minne om varje deltagare. Det blir en lättsam introduktion till samtliga deltagare.

Bjud på dig själv

Är du medbjuden på en svensexa så våga bjud på dig själv och var med på alla aktiviteter. Det blir roligare om alla deltar i alla lekar och peppar varandra. Självklart ska du avstå om du inte kan pga någon skada eller liknande men ha ett öppet sinne och våga testa!

Dekorationer

Gå efter ett tema! Det är roligt om svensexan följer ett tema, gärna något som brudgummen gillar eller är intresserad av. Bilsport, ölprovning, frimärkssamlande eller knyppling spelar ingen roll, anpassa er efter brudgummen. Dekorera även platsen ni är på. En restaurang, hemma hos brudgummen, ett hotellrum eller utomhus. Girlanger, ballonger och kanske några kylda flaskor med en passande dryck passar bra.

Till sist

Få brudgummen att känna sig som en kung och fira att det snart är dags för ett av de största stegen man gör i livet. Var öppen för det som planerats och bidra så mycket du kan till en trevlig och minnesvärd dag. Ha gärna någon som är ansvarig för att dokumentera svensexan, filma och fota så mycket ni kan. Det ska vara en dag att minnas!

Lycka till!

Relaterade produkter

Visa fler
castle