Dags för Oktoberfest

Oktoberfest – tips och tricks

Vad gör man på en Oktoberfesti egen regi? Vi tipsar om aktiviteter, mat och musik – allt för att göra din Oktoberfest så rolig som möjligt!


Du behöver inte åka till Tyskland för att skapa en riktig Oktoberfest stämning. Skapa en egen Oktoberfest hemma med roliga aktiviteter, bra musik och god mat. Vi har samlat några förslag på vad du kan hitta på när det vankas fest – närmare bestämt Oktoberfest!

Aktiviteter

Ölglasrace: du vet de där tyska damerna som kan bära hur många ölglas som helst i sin famn när de ska servera öl? Det är precis det som är tävlingen. Det nuvarande världsrekordet är 29(!) stycken ölglas fulla med öl, så du vet vad du ska sikta på. Mät ut en sträcka som varje deltagare ska gå och ladda upp med ölglas, sen är det bara att bära och gå. Tänk på att ha ölsejdlar i plast och att kanske fylla glasen med vatten istället för öl. Starta sträckan vid ett bord som också fungerar som start och mål, tiden sätts igång när glasen lyfts och stoppas när glasen sätts ner. Du får en poäng per glas som du kan bära och sätta ner utan att det ramlar. Hamnar man på samma antal glas går man på vem som var snabbast!

Alla former av ölspel eller partyspel passar också bra, speciellt eftersom en stor del av festens tema handlar om öl. Men kom ihåg: varannan vatten!

Vill man ha en annorlunda vinkel på festen är en ölprovning väldigt trevligt. Systembolaget har oftast ett stort sortiment av Oktoberfestöl och vill man finns det att få tag på alkoholfria alternativ. Ett tips är att para ihop ölen med olika snacks i Oktoberfestanda som pretzels, chark, bratwurst med surkål eller flammkuchen som är en slags liten pizza. Givetvis är det bara att fylla på med chips, nötter eller andra mer vanliga tillbehör för den som vill det.

Pricken över i:et blir såklart musiken. Vi här på Partykungen har satt ihop en spotifylista där du kan pumpa Oktoberfestlig musik hela natten lång! Här hittar du listan.

Ein prosit önskar Partykungen!

Mer Oktoberfestprylar

Visa fler

Partyspel

Visa fler
castle