Så ska en hemmabar se ut

Så ska en hemmabar se ut

För meckigt att ta sig in till krogen? – Bygg en hemmabar i stället! Då slipper du dyra taxisträckor, pandeminoja och överpriser.


Fördelen med att ha sin alldeles egen bar där hemma är att man alltid vet vad man får och man har alltid VIP-kort. Lär du dig blanda drinkar som en bartender på Rainbow Room kommer även stilpoängen att ramla in och dina gäster kommer stå där med stora lyckliga ögon. Men vad behöver man då? Om du vill ha grejerna i en flyttkartong eller bygga den mest episka baren i källaren eller ute i trädgården får du avgöra själv, men här kommer lite tips på vad alla seriösa bartenders bör ha.

Portabel bar

Klart vi hjälper dig som inte orkar snickra lite på traven. Med en portabel bar är du räddad och kan kickstarta din bartenderkarriär snabbare än du kan säga Bloody Mary.

Glas

Ingen rök utan eld och ingen drink utan glas. Glöm inte att det finns olika glas för olika drinkar, så här få din budget avgöra lite. Kanske har du redan några bra vinglas hemma, men saknar ölglas eller whiskeyglas?

Cocktailset

Ska du blanda drinkar som till och med James Bond skulle svepa så behöver du ju faktiskt rätt utrustning. Ett cocktailset ger dig en bra grund att stå på. Kom ihåg bara, ”shaken not stirred”!

Garnityr

Pricken över i:et är drinkarnas garnityr. Precis som med mat så dricker man med ögat. Skiva upp lite lime, citron och andra favoriter i förväg och förvara i en praktisk låda så du är redo när första beställningen ramlar in.

Klassisk barlåda

Ingen sensation kanske, du har sett den förr men den klassiska barlådan fyller sin funktion. Det är skönt med en hederlig barlåda som håller servetter, underlägg och sugrör på plats.

Underjordiskt kylskåp

Kör du på konceptet utebar så är det här ett måste. Strunta i det där elslukande kylskåpet, gräv en grop i stället och dunka ner Cool-Well kylbrunn och vips så har du både sparat in på miljön och utrymme.

Snacks

En bra bar behöver snacks. Klassiker är ju jordnötter, chillinöter och ölkorv, men det är du som bestämmer över inköpen, det är ju din bar!

Muddlare

Har du ingen muddlare så ligger du risigt till. Vissa drinkar kräver en bra muddlare, skaffa en innan du blir avslöjad.

Bar Blade

Alla minns ju den där coola bartendern liksom Lucky Luke snabbt som ögat sopade av kapsylen med öppnaren från ölflaskan. Nu kan du bli hen!

Droppkork

Med en droppkork häller du upp och doserar drinkarna med elegans och utan spill. Det kan vara droppkorken som blir den avgörande detaljen om det blir en lyckad kväll eller inte.

Barstolar

Gästerna behöver nåt att sitta på efter en tung dag på jobbet. Tänk att få sitta på en barstol och bara se dig briljera. Både som bartender och hobbypsykolog förstås.

Drinkmix

Det är inte alltid man orkar eller behöver göra precis allt från grunden. Det finns goda drinkmixar som gör att du snabbt kan blanda smarriga drinkar till dig själv och dina gäster.

Shotsrace

Om det kommer in en riktig festprisse och lägger en beställning på en shotsbricka i din bar, vill du stå där som en amatör eller vill du vara förberedd på allt? Med candyshots gör du de absolut godaste shotsbrickorna i hela kommunen.

Champagnehink

Det kanske kommer en stekare och beställer en flaska bubbel. Då är det rimligt att ha en bra ishink som både ser bra ut och samtidigt kyler den ädla drycken.

Ismaskin

Kommer det ett gäng gäster så behöver du en ismaskin. Alltså ingen man spolar hockeyrinken med utan en ismaskin som producerar isbitar till dina grymma drinkar förstås.

Vätskeersättning

Kom ihåg att utgång är lika med hemgång och det kan vara bra att fylla på med lite mineraler efter en blöt kväll i din oas.

Då finns det ingen som tar en, för man eeeee...🍸

Relaterade artiklar

Visa fler
castle