så ska en kräftskiva gå till

Så ska en kräftskiva gå till

När sommaren går mot sitt slut är det många som hänger läpp, men oftast surar dom helt i onödan. Dom har ju bara glömt bort att det snart är dags för kräftkalas – årets happening.


Redan 8:e augusti är det OK att duka fram kräldjuren. Men en kräftskiva är ju så mycket mer än att äta skaldjur. Det kanske är en av de finaste traditionerna när man tänker efter. För hur många gånger per år sjunger man visor iklädd hakklapp och hatt annars? Om man inte heter Håkan Hellström det vill säga. Men vad behöver man egentligen om man ska styra ett riktigt kräftfullt event?

Kräftdekor

Oavsett om festen ska vara i sommarstugan, trädgården, hemma i köket eller i föreningslokalen krävs det en ordentlig dekor som ramar in festen. Det finns nog ingen annan högtid egentligen där hängande dekorationer gör sig så bra.

Kräftdukning

Finns det nån annan dukning som är roligare än kräftkalasdukningen ? Nej, inte på rak arm. Här vill man ju gå ALL IN på tallrikar, servetter, duk, hakklapp och för guds skull får man inte glömma kräfthatten. Den bästa hatten.

Kräftdiadem

Har du kräftdiadem ? Nej, det är ingen sjukdom även om man kan tro det. Det är ett diadem med kräftmotiv för alla som av olika skäl inte klär i hatt.

Snapsvisor

Är du en så kallad vislegend som kan alla bellmans alster utantill och kan rabbla Evert Taubes samtliga 200 låtar i sömnen? Sitt lugnt i båten, du behöver inte kunna nånting! Köp några snapsviseservetter så slår du två flugor i en smäll.

Kräftbelysning

”Det blir mörkt snabbare nu”, det har du väl hört? Lite härliga ljusslingor som skapar ”mysbelys” är aldrig fel när mörkret faller på.

Nubben

Om man vill dricka alkohol eller inte bestämmer man själv, men om man ska ta sig en nubbe eller två så behöver man ju något att dricka ur. Vi har ett ganska stor utbud av shotsglas i både klassiskt och lite mer innovativt utförande.

Drickbar snaps

Bara för att det är tradition behöver man ju inte dricka äckliga snaps. Det går ju faktiskt att tillverka egna som är goda också. Köp en flaska candyshot och spill i lite sprit så slipper du grina illa varje gång sången går. En kul "gåbortpresent".

Aktiviteter

Det kan ju vara trevligt att slänga ihop en femkamp, eller en kubbturnering dagen till ära. Aktiviteter kombinerat med alkohol har väl aldrig varit en dålig idé?

Våtservetter

Det blir ju bra kladdigt när man spisar kräfta. Se till att införskaffa lite våtservetter. Du kommer att tacka oss sen. Alltså vi förväntar oss inga mail eller så, men du fattar.

Mygglampa

Låt inte myggen förstöra stämningen om ni har kräftkalaset utomhus. Med en bra mygglampa tar ni kol på de små asen.

Fylla på med energi

Du kanske inte är något fan av alkohol men man kan ju få sig ett litet rus på en energidryck också om man har tur. Även här rekommenderar vi att dricka med måtta.

Kräftkalas, kräftkalas, nu är det kräftkalas! 🦂

Relaterade artiklar

Visa fler
castle