5 tips till dejting

Trött på att dejta? Här är 5 tips för att göra det roligare

När man har varit på dejtingscenen en stund kan det bli svårt att ens hålla isär vilken person man var på vilken dejt på, för de ser så ofta likadana ut: skämta om jobbet över drinkar, bli hyschade under en biofilm eller försöka sälja in sina främsta egenskaper över en fika. Med samma dejt på loop är det inte konstigt att dejtandet kan börja kännas tråkigt och utdraget, vilket är ett riktigt slöseri eftersom dejtandet enkelt kan göras mycket roligare! Här är fem tips på hur du ruskar upp en standarddejt och gör den till ett oväntat kul sätt att lära känna din dejt på:
Golfbollar Bean bag spel Bordspingis

Trekamp


Ordna en trekamp för att fylla träffen med roliga aktiviteter som lockar fram varandras egenskaper. Är det någon som har nära till skratt, eller är någon en riktig vinnarskalle? Tävla i pingis, bean bag-kastning och golf för att få en riktigt fartfylld tid tillsammans. Kanske får vinnaren välja vad aktiviteten blir på nästa dejt?

Beer man dräkt Hobbittofflor

Klä ut er


Visa era personligheter på tydligast möjliga sätt med roliga utklädnader. Ha en filmkväll där ni dyker upp som en karaktär från er favoritfilm, eller en middag där ni är er favoritdryck. Det blir en sann win/win: den stela första-dejten-stämningen bryts så fort ni ser varandras spexighet, och ni slipper stå i det vanliga valet och kvalet över vad för perfekt outfit som kommer imponera er dejt mest.

Strip pong Sexfrågespel

Sex it up


Trött på stelt småprat om vädret och familjen? Hoppa över det tråkiga lära-känna-stadiet och djupdyk ner i de spännande grejerna på direkten! Kör strippong för att få stämningen att hetta till på nolltid, eller ta det snäppet lugnare och spel ett sex-frågespel för att ta reda på hur kompatibla ni är med varandra. Ett utmärkt sätt att lära känna varandra och hoppa över den blygsamma början!

Escape room Vuxenpoäng frågespel

Spelkväll


En spelkväll är ett utmärkt sätt att hålla sig sysselsatta och samtidigt få mycket utrymme till att prata och lära känna varandra. Exempelvis kan ni köra ett escape room-spel, så ni måste visa er mest skarpa och kreativa sida samtidigt som ni får jobba tillsammans. Eller kanske vill ni köra ett frågespel, så ni kan dela med er och få en ursäkt till att ställa frågorna man vanligtvis inte vågar ta upp redan på första dejten? En spelkväll är också kul att ha på en dubbeldejt, då spel bara blir roligare ju fler man är!

Pizzaslicer yxa Gitarr skärbräda Alpaca tacohållare

Temamiddag


Liva upp middagsdejten med ett tema! Servera tacos i riktigt mexikansk stil , ha norrländskt tema och skär upp pizzan med en skogsyxa, eller ha musiktema där ni äter kända artisters mat (såsom Elvis ökända frukost) som blivit tillagad med redskap i musikalisk stil. Den stela och långtråkiga middagsdejten är ett minne blott; med lite fantasi och planering kan det istället bli den mest oväntade måltiden någonsin.

Det är såklart flera av dessa idéer som även går att kombinera - kanske en temamiddag som ni även klär ut er till, eller en riktigt vågad spelkväll? När man vågar bjuda på sig själv på dejten lär man känna varandra på ett helt nytt sätt, och du behöver inte längre vara nervös för jobbiga tystnader eller tråkiga aktiviteter. Happy dating!

Relaterade artiklar

Visa fler
castle