Vad är Singles day?

Vad är Singles day?

Vad är Singles day? Den kinesiska festivalen, shoppingfesten och klubbhelgen som spridit sig över världen är sedan ett par år på frammarsch också i Sverige.


Det var tidigt 90-tal när ett gäng studenter på Nanjing University tog initiativet till Guangun Jie – Singlarnas dag. De ville fira varandra som stolta singlar och umgås. Dagen infaller alltid den 11 november, ett datum som med sina ettor - 11.11 - symboliserar singlar som samlas.

Idag firas dagen med festivaler, klubbkvällar och blind- och speeddate-event på flera håll i världen, och har också kommit att bli världens största shoppingdag. Japp, det stämmer, internationellt är Singles day till och med större än Black Friday.

Shoppa på Singles day

Sedan 2018 har också svenska handeln tagit fasta på Singles Day och infört reor och erbjudanden i samband med dagen, särskilt online. Liksom Black Friday tenderar också Singles Day-reorna inledas allt tidigare, ibland en hel vecka innan.

På partykungen.se hittar du förstås också fina erbjudanden på Singles day. Oavsett om du vill shoppa för att fira dig själv som singel eller ta tillfället i akt att handla julklappar med framförhållning.

Fira Singlarnas dag med fest

Men det handlar ju om att umgås också, så varför inte fira Singlarnas dag med en fest? Discotema är ett koncept som passar som hand i handske, men det finns förstås många andra roliga festteman som passar en singelträff. Föredrar du att låta singlarna komma somde är? Då är festspel som öppenhjärtiga Ärligt talat: sexsnack ett tips.

Happy Singles day önskar Partykungen!

Läs mer: När är Halloween 2019?

Relaterade artiklar

Visa fler
castle