Till toppen
Var kan jag fira Pride 2019?

Var kan jag fira Pride 2019?

Pridefirande är i full gång över hela landet och det är klart att vi ska fira allas rätt att älska och visa sin kärlek!


Pride är något som ska firas och uppmärksammas och det bästa sättet är att delta i en prideparad eller annat firande tillsammans med så många som möjligt i din stad eller en stad nära dig. Nedan listar vi några ställen där du kan fira Pride över hela landet. Många fler ställen tillsammans med program och datum hittar du här.

Luleå Pride, Luleå 14-16 juni

Stadsparken är det huvudsakliga området för Luleå Pride som även anordnar en prideparad den 15/6 15.00. Även paraden har sin start och mål i Stadsparken. Under dagarna kan du bland annat gå på silent disco, testa dina färdigheter som gycklare och se på en rad olika uppträdanden. Mer info hittar du här.

West Pride, Göteborg 12-16 juni

West Pride utspelar sig över hela Göteborg, med den mest centrala delen i Bältesspännarparken som under dagarna blir Pride Park. Den fylls med olika aktiviteter och ska vara en trygg och inkluderande plats. En prideparad arrangeras också från Götaplatsen till Pride Park. Mer info hittar du här.

Oslo Pride, Oslo 14-23 juni

Vill man besöka vårt västra grannland görs det med fördel under Oslo Pride. Där kan du bland annat se en pop-up dragshow, gå på fetish café och se på olika artister som uppträder. Ska man delta i en sak tycker vi att prideparaden är det självklara valet. Den går av stapeln 22 juni och engagerade förra året 45 000 deltagare! Mer info hittar du här.

Stockholm Pride, Stockholm 29 juli-3 augusti

Svårt att tala om Pride utan att nämna nordens största pridefestival. Östermalms IP förvandlas till Pride Park under festivalen och där finns allt från stora scener med uppträdanden till ca 14 olika restauranger barer och foodtrucks. Prideparaden innehåller 45 000 deltagare och ca 200 ekipage och är en färgsprakande syn när den går mellan Stadshuset och Pride Park, missa inte den! Mer info hittar du här.

Oavsett var du är tycker vi att du ska fira Pride på något sätt och bidra till en mer tolerant och inkluderande värld för alla. Happy Pride!

Relaterade produkter

Visa fler
castle