Hem
> Teman > Evenemang > Nollning

Nollning

I och med skolans nollning börjar ett nytt kapitel i ditt liv. Det är dags för högre studier att ta vid men innan du börjar gnugga dina grå följer en oförglömlig vecka fylld med upptåg, roliga tävlingar och knepiga uppdrag. Själva nollningen brukar vanligtvis avslutas med en sittning, den första av många, och studentlivet kan starta på riktigt. Vi har såklart allt som behövs för din nollning. Från utstyrslarna som krävs för att veta vilka som hör ihop, via redskapen ni kan behöva för att lösa de olika uppdragen till accessoarerna som sätter stilen såväl på er själva som på festerna. Låt studentlivet börja och må den bästa fakulteten vinna!

Nollning, mottagning eller inspark är en gammal tradition vid universitet och högskolor för att hälsa nya studenter välkomna, kicka igång terminen och inte minst lära känna nya vänner. Det blir också allt vanligare att gymnasieskolor anordnar någon typ av nollning. Även om du inte själv har varit med vid en nollning har du säkert sett de overall-klädda personerna som invaderar gator och torg vid varje terminsstart. Japp, det är nollning på gång. Undrar du var studenterna hittar sina roliga hattar, ballonger, peruker, visselpipor och andra tillbehör samt hur de får råd? Svaret är hos Partykungen! Vi har ett stort utbud med bra-att-ha-grejer för en nollning och dessutom till priser som passar för studenter.

Varför heter det egentligen nollning? Jo, det kommer sig av att du som ny student har noll högskolepoäng och därmed kallas för nolla. Det är troligen den enda veckan i universitetslivet som du kan njuta av att inte behöva ta några poäng så vi vill uppmana dig att våga ha kul, ta en klunk valfri dricka, sätt på dig en kul peruk och släpp hämningarna.

Skolan eller nollningskommitén bestämmer själva hur länge själva nollningen ska pågå men vanligtvis rör det sig om cirka en vecka. Inför din nollning brukar du få ett schema på vilka aktiviteter som kommer att hända de följande dagarna. Utgå från schemat när du beställer dina attiraljer inför din nollning. Det kan handla om att bära en viss färg på exempelvis smink, skor, hattar, peruker och kläder. Pins och klistermärken gör din outfit än mer personlig och kan uttrycka ditt kommande yrke. Skämtartiklar kanske aldrig är så passande som på en nollning då mycket handlar om att bryta isen. Gör ett trick och impa på klassens snygging med hjälp av våra trollerisaker, spruta vatten på någon som behöver livas upp eller lägg en klassisk pruttkudde på stolen om du trots högre studier fortfarande gillar kiss och bajshumor.

Äta och dricka bör man annars dör man är ett talesätt som vi skriver under på. Hos oss hittar du snackset och tilltuggen som håller energin på topp i både kroppen och knoppen. Något som kan behövas när det är kluriga uppdrag på dagarna och roliga fester på kvällarna. Blir du törstig av allt hålligång har vi ett stort utbud av drycker som sockerfri läsk när du vill vara nyttig, energidryck när orken sinar och drinkmixar om du vill stajla för dina nya kursare genom att blanda egna drinkar.
Läs mer
1 träffar