Visa hela beskrivningen

Pop Art

Vad är egentligen pop art? Pop art, eller popkonst som det kallas på svenska, har sitt ursprung i 50-talets London där begreppet först myntades av en grupp konstnärer, kritiker och arkitekturhistoriker. Popkonst beskriver en konstform där konstnärer tar inspiration från traditionella bruksföremål eller från den massproducerade populärkulturen och skapar konstverk för finkulturen. Popkonsten fick sitt stora uppsving i USA under 60-talet och har varit aktuellt sedan dess.

Du har säkerligen kommit i kontakt med ett av de mer kända verken inom popkonsten vid något tillfälle i ditt liv. De färgstarka bilderna på Marilyn Monroe är bara ett av många klassiska verk inom popkonsten som fortfarande trycks upp och säljs i diverse olika sammanhang världen över. Skaparen bakom just detta verk, Andy Warhol, anses än idag vara ett av de mest framstående namnen inom popkonsten.

Kolla in våra härliga prylar på temat popkonst! På Partykungen har vi bland annat riktigt snygga lösnaglar i färgglad popkonst-stil.

Filter

Visar 1 produkter
castle