Meny

Hem
> Teman > Varumärken > Round Table Sweden

Round Table Sweden

Upptaga, anpassa, förbättra! Om du är medlem i Round Table Sweden och lever enligt RTS schysta motto så är detta sidan för dig. RT är ett oberoende internationellt nätverk som gynnar kamratskap och solidaritet mellan unga män från olika verksamhetsområden. Grundtanken med Round Table är så klart hämtad från legenden om kung Arthur och hans riddare, som rådslog kring ett runt bort där alla var likvärdiga. Inspirationen till den runda RT-symbolen är också hämtad från det massiva ekbord som hänger på väggen i Winchester Castle i England. Alla nationella RT-emblem utgår från samma design med anpassade detaljer för det aktuella landet. Round Table Swedens logotyp har försetts med de blågula färgerna och tre kronor.

Round Table Sweden är inte bara ett fantastiskt brödraskap med sköna värderingar, de har även ett eget varumärke med mängder av kläder, accessoarer, sportprodukter, dekorationer, inredningsprylar och användbara gadgets för föreningens medlemmar. Här på Partykungen har vi samlat allt från oumbärliga RTS-handböcker, klubbpins. RT-märken, tygemblem, näsdukar, slipsar, flugor, skärp och paracord-armband till solglasögon, fotbollar, sportbags, ryggsäckar, vattenflaskor, badshorts och runda strandhanddukar med den klassiska RTS-loggan på. Allt för att du ska kunna klä dig stilfullt och samtidigt visa att du är en del av den fina RT-gemenskapen.

Round Table grundades redan 1927 i Norwich, England, av Louis Marchesi, en ung rotarian som kände att han inte riktigt fick utrymme att komma till tals i de äldres sällskap. Han saknade den naturliga kamratskapen från skoltiden och militärtjänstgöringen. Därför bestämde han sig för att starta en egen förening som grundade sig på Rotaryprincipen men som var speciellt avsedd för män under fyrtio. RT-rörelsen spred sig snabbt och är idag en världsomspännande organisation med närvaro i 64 länder. Round Table Sweden bildades i Helsingborg 1943 och Sverige blev därmed det tredje landet i ordningen efter Danmark. RTS består av drygt 150 klubbar som är indelade i tolv distrikt. Totalt har Round Table Sweden cirka 2 400 medlemmar, men antalet växer ständigt.

RTS främsta syfte är att främja genuin och ärlig kamratskap mellan unga män från olika yrkesgrupper, gynna ett fritt meningsutbyte och ge medlemmarna ökad insikt i olika perspektiv. Genom roliga och inspirerande möten, diskussioner, föredrag och andra aktiviteter både på hemmaplan och i andra länder vill RT gagna personlig utveckling och vänskap mellan människor, oberoende av bakgrund eller levnadsvillkor. Ödmjukhet, förståelse och tillit är viktiga grundpelare i verksamheten och politisk eller religiös propaganda får inte förekomma inom RT. Kring det runda bordet är alla jämlika! Round Table Sweden jobbar även aktivt med välgörenhet, både lokalt, nationellt och internationellt.

Klubbmöten hålls var fjortonde dag och kan inbegripa allt från företagsbesök, gästföreläsningar och olika idrottsaktiviteter. Ett stående inslag på agendan är att en medlem håller ”tre minuter” då han får prata om valfritt ämne. Därutöver finns alltid tid för tabling, alltså umgänge. För att bli medlem i RTS behöver man vara mellan 18 och 40 år. Man börjar alltid som gäst och om det finns ömsesidigt intresse för fortsatt engagemang kan man bli aktuell för inval.

Att bli invald som medlem i Round Table Sweden, kanske utses till Årets Tablare eller bli utnämnd till ordförande är ju en stor ära bara det, men varje bragd ska så klart belönas med en snygg pin att sätta på kavajslaget! Hos Partykungen finns stiliga RTS-pins för nästan allting – från invalspins, Sverigekartepins, distriktspins, HS- och PM-pins till 100 % närvaropins, Movember-pins och pins för Årets Tablare. Vi har även exklusiva RTS-kit med pins och matchande manschettknappar för klubb- och distriktsordföranden. Suveräna gåvor till uppskattade bröder!

Partykungen erbjuder både kläder, väskor, accessoarer, elektronikprylar, bildekorationer, inredningsdetaljer, bartillbehör och festartiklar med RTS-tryck som passar lika bra i möteslokalen som hemma eller på resan. Botanisera bland praktiska kavajfodral, förvaringspåsar, sedelklämmor, fickknivar, passfodral, powerbanks, fejktatueringar, härliga chillbags, RT-banners, bilmagneter och mycket mer. Vill du duka extra snyggt på runda bordet vid nästa RT-möte kan du även klicka hem vin-, öl- och whiskyglas med RTS-logotypen snitsigt lasergraverad på sidan. Handla alla eftertraktade RT-prylar online på Partykungen.se – alltid till schysta priser och med snabba leveranser!
Läs mer