vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
Hem
Teman Festteman American party

American party

Håller du på att planera en fest med amerikanskt tema har du kommit helt rätt. Det finns faktiskt många anledningar för att bli lite stolt amerikanskt patriotisk och kasta dig in i ett härligt USA-tema med blåa, röda och vita dekorationer. Du kan till exempel fira USA:s nationaldag den 4 juli. Andra stora dagar i USA är Halloween, Thanksgiving, Memorial Day och Veterans Day, men det behöver faktiskt inte vara en särskild dag – du kan fixa en USA-fest precis när du vill! Här kommer våra bästa tips för den ultimata festen med amerikanskt tema.

För att få till den där rätta amerikanska känslan på festen måste vi börja med dekorationerna. De ska ju så klart vara röda, blåa och vita, precis som den amerikanska flaggan. Här kan du bland annat beställa röda, blåa och vita ballonger, serpentiner, draperier och girlanger. Häng gärna upp några amerikanska flaggor på väggarna också. Till kalasbordet finns till exempel dukar, servetter, papptallrikar och pappmuggar i rött, blått och vitt. Vad ska du bjuda på då? Ja, det är ju enkelt! Hamburgare, hot dogs, chips och popcorn är några förslag. Stick gärna ner några partypicks med amerikanska flaggan i maten! Till dessert passar en äppelpaj eller donuts och i glasen måste du ju så klart servera coca cola. Det är kanske inte den mest hälsosamma maten och drycken, men oj, så gott det är!

Här hos oss på Partykungen finns också förslag på massor av amerikanska maskeraddräkter. Du kan till exempel klä ut dig till en amerikansk president, till en krigspilot à la Top Gun, en hejarklacksledare, en amerikansk fotbollsspelare eller en basebollspelare. Vill du verkligen synas och märkas på festen kan du klä ut dig till en hamburgare eller till frihetsgudinnan. Du kan också välja att bara sätta en hatt eller ett diadem i de amerikanska färgerna på huvudet.

På fester och kalas är det alltid roligt att köra lite lekar. Amerikanare älskar fotboll och då talar vi inte om vanlig fotboll, utan om amerikansk fotboll. Det kan vara lite väl tufft för dina gäster, men vad sägs om beer pong istället? Reglerna är enkla. Sätt upp röda muggar på ett bord, fyll dem med öl och försök att pricka dem med bollar. Förloraren måste dricka upp ölen. Vill du göra en mer barnvänlig lek kanske ett quiz med frågor om USA kan vara något? Glöm inte heller att spela musik från USA under festen! Det finns många fantastiska amerikanska sångare och band att välja mellan. Bruce Springsteen, Michael Jackson, Guns N' Roses, Madonna och Lady Gaga är några förslag, och vill du gå mer traditionellt så kan du alltid sätta på lite countrymusik.

Var cool as a cucumber och fixa dina maskeraddräkter och festdekorationer snabbt, enkelt och billigt på Partykungen. Och när vi säger billigt är det inga fake news – det är verkligen billigt!
Läs mer