vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo

Bondgård Kalas

Att planera ett kalas med bondgårdstema är roligt, kreativt och mycket uppskattat. Främst är det kanske barn som går igång på djuren som finns på en bondgård och alla stora maskiner som används i lantbruket, men varför inte prova att bjuda in till ett vuxet bondgårdskalas? Vem har inte drömt om att stå i snickarbyxor och tugga på ett grässtrå? Kanske lyssna på lite countrymusik, flippa en burgare och bjuda upp till en linedance?

Alla fester börjar med inbjudningskort. Till ett bondgårdskalas är det trevligt om du kan skicka ett bondgårdsinspirerat kort. Skriv gärna datum, plats och tid med pennor i färger som gult, grönt och brunt. Det passar liksom ihop med temat! Vill du att dina gäster ska komma utklädda i maskeraddräkter som matchar temat? Ja, då är det viktigt att du skriver ut det på inbjudningskortet. Till ett bondgårdskalas kan man till exempel komma utklädd till bonde, dräng eller piga. Du kan också välja att klä ut dig till ett djur som vanligtvis finns på en bondgård. Kanske en häst, en ko, en gris eller en kyckling?

Nästa steg i kalasplaneringen är att beställa dekorationer så att du kan få till en riktigt härlig och bonnig stämning. Här finns till exempel folieballonger formade som olika djur. Här finns också bruna serpentiner och girlanger med komönster. Till kalasbordet kan du välja en röd- och vitrutig duk, en bordslöpare i jute, papperstallrikar och pappersmuggar dekorerade med bondgårdsdjur och engångsbestick i trä.

Vilken mat passar bra att bjuda på? Ja, all mat som kommer från en bondgård passar ju toppen. Och det gäller ju faktiskt all mat i grund och botten! Vi tycker till exempel att det passar perfekt att grilla hamburgare eller korv på ett bondgårdskalas. Du kan också bjuda på grönsaker med dipp, potatissallad och coleslaw. Till dessert kan du servera äppelpaj och glass. Är det ett födelsedagskalas med bondgårdstema ska du så klart bjuda födelsedagsbarnet och alla gäster på en tårta också. Det finns tårtljus med bland annat kossor, grisar och lamm som blir pricken över i:et på tårtan. En kalaspåse måste du så klart också ge dina gäster när kalaset är slut och det är dags att gå hem. Välj gärna kalaspåsar med bondgårdstema och fyll dem med godis. Vill du överraska dina gäster kan du också lägga ner ett leksaksdjur, några målarkritor och en påse med frön att plantera. Krasse är till exempel tacksamma frön som man kan plantera inomhus.

Finns det några bra bondgårdslekar? Sätta knorren på grisen är ju självklar förstås. Häng upp en bild av en gris på väggen. Låt sedan gästerna måla en knorr på grisen med förbundna ögon. Du kan också göra en hinderbana. Låt till exempel gästerna hoppa över en halmbal och balansera ett ägg på en sked. Säckhoppning kan vara ett annat kul lekförslag på ett bondgårdskalas. Och så en skattjakt förstås!
Läs mer