Hem
Festartiklar Dekoration Fjädrar & Plymer

Fjädrar & Plymer

Fjädrar kan användas till så mycket mer än att dekorera riset till påsk. Pigga upp inredningen och blombuketter med fjädrar och plymer som vajar ton i ton med blommorna. Eller pimpa frisyren med en fjäder i hårspännet. Partykungen har ett stort och brett urval av fjädrar online i olika material som papper, tyg och syntet.

Partykungen har alltid minst en fjäder i hatten men gärna flera. Med oss vet man inte så noga då överraskningar är vår grej. Dessutom byter vi färg, material och mönster på fjädrarna varje dag beroende på humör, kläder och lust. Vill du bli lika stilig som vi och dessutom sådär lite underfundig kan du köpa fjädrar online som passar din personlighet och som kommer piffa upp vilken dag och hatt som helst. Sätt fast fjädern med en nål så att den inte flyger iväg.

Vad är egentligen skillnaden mellan en fjäder och en plym? Det är en svår och knepig fråga faktiskt. Det är lite vanligare att kalla stora fjädrar med långa vippor för plymer medan tätare och mindre varianter kallas för just fjädrar. På franska heter dock både plym och fjäder plume, och en plym är även namnet på en hatt. Vi bryr inte våra hjärnor mer med den saken utan konstaterar att det finns en hel del olika varianter att välja på i fjädervärlden.

Ska du på maskerad? Kul, kul! Imponera lite extra genom att göra din egna hatt eller hårprydnad med fjädrar. Föredrar du att klä ut dig till en stilig 20-talsdam i flapperklänning, långa handskar och såklart med en fjäder i pannbandet? Eller satsar du hellre på att för en kväll förvandlas till en 1700-talssoldat? Dessa herrar föredrog stora plymer i sina hattar och rikligt utsmyckade var huvudbonaderna under 1500-, 1600- och 1700-talet. Ju större desto bättre och då använde de sig gärna av strutsfjädrar.

Är det temafest på gång med svajande palmer, fruktiga drinkar och bara magar? Det vill säga ett hula hula-party eller en maskerad med hawaiianskt tema. Gör ett eget magsmycke med hjälp av fjädrar som kommer röra sig i takt till dansen. Kör du enfärgat eller blandade nyanser? Du hittar förpackningar med både en viss färg och blandat flerfärgat.

Eftersom vi tycker att alla ska få leva ett bra och gott liv har vi ett stort utbud av djurvänliga fjädrar. Det innebär att materialet kan vara i tyg eller syntet. Beställ hem lite olika färger och pyssla själv eller tillsammans med något barn. Hotta upp det där risiga påskriset nästa gång genom att doppa fjäderspetsen i någon kul färg och innan fjädern torkar strör du på glitter eller paljetter. Lite ansträngning men mycket festligare! Nu vill vi ju ha påsk året om! Men det går ju inte eftersom vi då hade missat så många andra högtider och festligheter. Därför pysslar vi annat också som ljuslyktor vilka vi limmar fast fjädrar på och sedan fäster ett vackert band längst ner på lyktan. Vi binder också kransar av kvistar som vi pyntar med fjädrar och plymer innan vi stoltserar med dem på ytterdörren.
Läs mer