Godisbuffé

Godis är gott och vad kan vara mer drömmigt för både barn och vuxna än en hel godisbuffé?
Det kittlar lite i oss när vi tänker på ett långbord uppdukat med allehanda godsaker som choklad, karameller, sura nappar och salta remmar. Det sägs att godis bara ska ätas på lördagar, på födelsedagskalas, på högtider eller när det är fest. Därför måste vi nog ställa till med fest så snart som möjligt och bjuda in alla vi känner till godisbuffé. För med Partykungens låga priser har vi råd att bjussa hela kvarteret på snacks så ofta andan faller på. Typ väldigt ofta alltså.

Hur ska du tänka om du planerar att skapa en överdådig godisbuffé? Först och främst, är det till något speciellt tillfälle som bröllop, till en temafest eller är det bara för att du har lust och för att det är grymt gott? Oavsett behöver du såklart snygga skålar och burkar att lägga upp var sort för sig i. På en godisbuffé duger inga förpackningar och påsar. Nej, nej, det ska vara snyggt och festligt! Är det flera händer som ska gräva i samma skål rekommenderar vi att du och gästerna plockar godiset med skopor. I vad ska de då lägga godiset som gästerna plockar ihop från godisbuffén? I snygga, skojsiga och annorlunda strutar eller godisskålar i papp såklart. Om du har ett specifikt tema är det stor sannolikhet att du hittar just en skål eller strut för temat oavsett om det är barnkalas på gång eller läskig halloween.

Bröllopstårta är gott men så gjort redan. Håller du inte med? Duka istället upp till en smaskig godisbuffé där gästerna dessutom kan plocka de bitar som de själva gillar. Ingen blir glad av att trycka i sig en bit tårta där grädden har hunnit bli lite sur efter att ha stått framme lite för länge. Nej, gör istället gästerna en tjänst och låt de plocka de allra bästa russinen ur kakan. Eller i klartext, godisbitarna från godisbuffén. Dessutom är det mycket enklare vid eventuell specialkost. Köp bara många olika sorters godis och märk ut varje burk eller skål med innehåll så tar alla de bitar de vill, kan och tycker om. Du kan tacka oss för tipset!

Inför ett dop eller en namngivning är det mycket som ska fixas och de nyblivna föräldrarna håller på att gå upp i linningen av stress för att komma ihåg vilka namn de valt. Ta det lugnt och släpp kravet på en massa hembakade sorter. Lös det genom att servera det alla gillar allra mest nämligen en godisbuffé. Duka upp till ett vackert bord som du lägger en ny duk på, ringlar serpentiner över och piffar med pom-poms och ballonger. Har du valt ett färgtema väljer du skålar, servetter, tallrikar och kanske till och med godissorter som går ton i ton. Servera ur burkar och skålar som du arrangerar i olika höjd för en ännu snyggare godisbuffé. Med engångstallrikar och pappersmuggar i roliga färger slipper du dessutom tråkigt efterarbete i form av disk. För vem vill ha tråkigt när man kan ha roligt? Inte vi. Du har dessutom mer ork för vaknätter när du slipper jobbiga förberedelser och arbetsamt efterplock.
Läs mer