Hem
Guide: Designa din jeansjacka med patches!

Guide: Designa din jeansjacka med patches!

Varför ska din jeansjacka se ut som alla andra jeansjackor? Boring! Hotta upp den med olika coola patches för att få en personlig och unik jacka som sticker ut. Men hur gör man egentligen och vad bör man tänka på? Här har vi knåpat ihop en finfin guide för hur du designar din jeansjacka med strykbara tygmärken.

Pimp that jacka!

Välj ut en av dina snygga jeansjackor och lägg den på en plan yta. Se till att den ligger helt öppen så inte knapparna blir i vägen sen när du ska stryka. Platta till ryggen så tyget inte är skrynkligt.

Pimp that jacka!

Låt fantasin flöda!

Placera ut dina tygmärken där du vill ha dem och ta sedan en bild när du bestämt dig, så du vet deras placeringar under arbetets gång. Och var för all del allt annat än blyg när det kommer till antal, ju fler patches desto mer awesome blir resultatet (givetvis har vi ett enormt utbud av snygga tygmärken att välja och vraka bland, allt från roliga tygmärken till Emoji-märken).

Låt fantasin flöda!

Strykdags

Plugga in strykjärnet och ställ in den på tre prickar, utan ånga. Lägg en tygbit mellan märket och strykjärnet som skydd så inte märket eller trådarna bränns. Stryk och gnugga under cirka 1,5 minut. Efter strykning kan du pilla lite på kanterna och se om limmet smält ordentligt, och stryk mer efter behov. Är märket lite tjockare behöver du stryka längre, eller sy med nål och tråd i kanterna för att få det att sitta extra hårt.

Strykdags

Vänd på steken

När du sedan strukit fast alla tygmärken vänder du på jackan och stryker på insidan för att säkerställa att limmet har smält och trängt in i tyget som det ska. Tygmärken som sitter på ställen som rör på sig mycket riskerar att släppa med tiden, så vi rekommenderar att du även syr märkena längs kanterna eller vid hörnen så de sitter fast ordentligt.

Enjoy din nya patchade jeansjacka!

Vänd på steken