Hem
Tips på 24 nissebus - varje dag fram till julafton!

Tips på 24 nissebus - varje dag fram till julafton!

Den evighetslånga decemberväntan på julafton kickar alldeles strax igång med allt vad det innebär. Snigelsega dagar där streck efter streck radas upp i kalendern samtidigt som förväntningarna höjs och tålamodet sänks. Varför inte göra någonting kul för dina rastlösa avkommor och införskaffa en tvättäkta nissedörr? Varje dag fram till 24 december lämnar nissen en hälsning, ett bus eller en uppmaning som aktiverar barnen och gör resan till julafton fartfylld och rolig! Om fantasin tryter kommer här 24 tips på stoj från husnissen att trollbinda familjen med.

 1. Nissedörren placeras på plats den sista november. När morgonen gryr är det äntligen december och givetvis har nissen lämnat ett handskrivet brev där han tackar familjen för att han får bo hos er i jul!
 2. Nissen har spenderat hela natten med att böka runt utanför dörren sin och lämnat kälke, stövlar och teservis i en enda röra. Hjälp nissen att ställa allt på plats så det blir ordning och reda!
 3. Ett mystiskt brev ligger i köket. Det är nissen som lämnat recept på sina godaste lussebullar, det är alltså dags att baka så att mjölet yr!
 4. Vänta nu - det är något som inte stämmer. Nissen har busat och bytt ut alla adventsljus mot morötter och korvar! Gah - typiskt nissen!
 5. Brev från nissen! Han ber om ursäkt för gårdagens bus och vill kompensera genom att låta barnen välja middag ikväll. Mums - undrar vad det blir!
 6. Vad är nu detta? Nissen har poppat popcorn i mängder och uppmanar hela familjen att titta på valfri julfilm tillsammans (så länge den är mysig och att tomtefar har en roll).
 7. Nissen börjar bli stressad inför julafton och vill att barnen skriver och lämnar sina önskelistor utanför hans dörr! Breven kommer givetvis vidarebefordras till tomten.
 8. Ooops! Det ligger små, små bomullsbollar utanför nissens dörr. Någon har visst haft snöbollskrig i natt!
 9. Nissen har nåtts av informationen att småfåglarna ute i trädgården är vrålhungriga. Han har därför ställt en påse fågelfrö utanför sin dörr! Vem vill hjälpa nissen mata fåglarna?
 10. Det står en tallrik saffransbullar och pepparkakor utanför nissedörren. Vilken generös nisse som bjuder på julfika!
 11. Nu är det rackartyg igen! Nissen har visst stoppat frukt i familjens alla skor. Vet hut, nissen!
 12. Smaskens! Nissen har varit vaken hela natten och kokat tomtegröt, det betyder grötfrukost för hela familjen!
 13. Ett handskrivet brev från nissen går att hitta med information om att tomten mottagit barnens önskelistor och att tillverkningen är i full gång. Spännande, hoppas dom hinner klart till julafton!
 14. Nissen tycker det är dags för det årliga julbadet och har därför köpt badbomber med helt ljuvliga dofter. Sisten i är en rutten senapssill!
 15. Det verkar som att nissen spenderat hela natten på vinden och hittat den gamla julkartongen! Det kan bara betyda en sak - äntligen dags att julpynta!
 16. Det ligger en stor påse marshmallows i nissens trädgård. Hög tid att mysa med varm choklad!
 17. Nissen har införskaffat nya bakformar till årets pepparkaksbak! Dags att kavla upp ärmarna och sätta igång!
 18. Vad är detta? Nissen har köpt en discokula och vill att hela familjen skakar rumpa till julens poppigaste låtar. Höj volymen till max - här ska dansas!
 19. Det ligger morötter, halsdukar och vantar i en gammal hatt. Hjälp nissen att bygga grannskapets finaste snögubbe i trädgården!
 20. Nissen har hängt ett lakan i dörröppningen och mot väggen har han lutat ett fiskespö! På med gummistövlarna - det är dags för fiskedamm!
 21. Det ligger mängder av roligt pyssel på köksbordet! Barnen uppmanas att göra sitt eget julpyssel och placera på passande ställen!
 22. Utanför fönstret skiner solen och nissen tycker det skulle sitta fint med lite frisk luft! På med overallen - nu åker vi pulka hela dagen!
 23. Årets sista bus! Någon har klippt mönster i toalettpappret. Det måste vara nissen!
 24. Nissen tackar för att han har fått bo hos er hela december i ett handskrivet brev. Han har även lämnat varsitt paket till barnen att öppna på julaftonsmorgon. God jul önskar nissen!