vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo

Lucia

Som du säkert redan vet så har lucia firats i många hundra år världen över. Lucia är en högtid som firas den 13 december varje år. I Sverige markerar luciadagen tillsammans med advent inledningen på julfirandet. Ett luciafirande ser man varje år i skolorna där tjejerna klär ut sig till tärnor och en tjej är Lucia. Killarna klär ut sig till stalledrängar, stjärngossar och pepparkakor. Traditionen är väldigt gammal och fenomenet förknippas starkt med Sverige och Italien. Under "Lucia" sjunger man sånger och går luciatåg och detta utövas oftast i skolorna men förekommer även på arbetsplatser och dylikt. Lucia är en av de få högtider i Skandinavien som är namngivet efter ett helgon – Sankta Lucia. Enligt folktron var den 13 december en farlig natt eftersom väldigt många övernaturliga makter höll sig i rörelse under den natten. Man trodde till och med att djuren kunde tala just då.

Här på Partykungen hittar du allt du kan tänka dig till luciafirandet online. Söker du utklädnad, stjärngossekit, glitter eller luciakronor? Du hittar detta hos oss! Här finns också dräkter som snögubbar, pepparkakor tärnljus och annat smått och gott som kan förknippas med luciafirandet. Lucia kan du också fira med vännerna eller ute på krogen. Därför tycker vi på Partykungen att du skall komma riktigt utklädd och sprida härlig stämning!

Är det kanske du som är just Lucia i år? Hos oss hittar du inte bara luciakronor utan också klänningar. Stjärngossarna hittar sina linnen och stjärngossekit här. Oavsett vem du är i tåget så har vi precis det du behöver för ett lyckat luciafirande!

Oavsett hur du firar Lucia i år så hittar du allt du kan tänkas behöva hos oss på Partykungen! Snabbt, smidigt och enkelt.
Läs mer