Marsipan

Vilken är den godaste tårtan? För oss är det ingen tvekan, det är ju självklart prinsesstårtan. Denna gröna vackra tårta med en rosa ros på! Visst blir man sugen på en stor tårtbit bara man tänker på den? Det går ju så klart bra att köpa en prinsesstårta på närmsta konditori men om du vill imponera lite extra på dina vänner eller gäster så ska du baka tårtan själv. Här på Partykungen kan du snabbt och enkelt handla marsipan online. Marsipanen är ju den viktigaste delen av prinsesstårtan. En klassiskt prinsesstårta är grön men du kan självklart välja en annan färg på marsipanen om du önskar. På ett dop eller ett bröllop blir det jättefint att servera vita tårtor och visst vore det supersött att bjuda på en rosa prinsesstårta på prinsesskalaset?

När du ska kavla ut marsipan för att täcka tårtan är vårt tips att du först knådar marsipanen lite så att den blir mjuk och smidig. Du kan använda lite florsocker för att marsipanen inte ska fastna på kaveln och du kan också prova att kavla ut marsipanen mellan lite plastfolie. När du kavlat ut marsipanen lägger du den försiktigt på tårtan och sedan är det dags för dekorationerna. Med marsipan kan du nämligen också forma små marsipanfigurer. En marsipanros och några blad är en klassisk dekoration på en prinsesstårta. Det är faktiskt inte så svårt som det ser ut. Rulla ut en bit marsipan till en rulle och skär i små bitar. Forma först en bit till en liten droppe som blir rosens mitt. Sedan trycker du ut små runda blad av marsipanbitarna som är tunnare på den ena sida. Forma sedan själva rosen genom att fästa bladen på droppen med den tunna sidan uppåt. Fortsätt att fästa blad tills du tycker att rosen har fått en perfekt storlek. Böj ut kanterna lite och rosen är klar! Tycker du att en marsipanros låter som överkurs så kan du prova att göra en liten marsipanblomma istället. Då skär du till tre små bitar av marsipanen och rullar till kulor. Tryck ut kulorna till runda blad och sätt ihop dem till en blomma med en liten marsipankula i mitten. Tycker du att det är roligt att göra figurer i marsipan så finns det ingen gräns. Forma små jultomtar eller grisar till juldesserten, små ägg till påskbuffén eller spindlar och pumpor till halloweenfesten. Om du inte hittar rätt färgnyans på marsipan så kan du alltid färga själv med pastafärger eller hushållsfärger.

Så välkommen nu att beställa marsipan hos Partykungen och skapa smarriga bakverk till alla tillfällen! Här finns marsipan i flera olika storlekar och färger och du handlar enkelt och smidigt online! Imponera på dina gäster på nästa kalas med en tårta, cupcakes eller ett annat bakverk med läcker marsipan och fint modellerade figurer!
Läs mer
1 träffar