Hem
Maskerad Maskeraddräkter Medeltidsdräkter

Medeltidskläder

Pax vobiscum alla tidsresenärer som är på jakt efter medeltidsdräkter. Här hittar ni ett variationsrikt utbud av medeltidsdräkter som passar alla stånd. Nej din snuskis, nu talar vi inte om DET ståndet även om vi kan erbjuda attrapper som gör riddaren välhängd och jungfrun så yppig att det krävs ett kyskhetsbälte. Vi talar om de fyra medeltida stånden adel, präster, borgare och bönder, men vi har även dräkter som passar trälar, rövare och kungligheter som inte var representerade.

Präster – Medeltiden var en mycket religiös epok. Det var under denna era som den heliga Birgitta och broder Tuck levde. Den klassiska bruna munkkåpan bör givetvis matchas med en munkfrisyr. Vill du inte ta fram rakapparaten och fixa munkhåret så har vi peruker som passar perfekt. Många präster var inte så gudfruktiga utan nallade gärna från kollekten. De tillhörde ett av de fetare och välmående stånden så komplettera gärna med en lösmage.

Adel – Vilket barn har inte drömt att vara riddare och slåss mot eldsprutande drakar? Vi har adliga medeltidskläder för hela familjen oavsett ålder. Vissa av kläderna har glimten i ögat medan andra känns autentiska och kan bäras vid ett rollspel. Tydligen gillade man spetsiga detaljer för snabelskor och strutar på huvudet var populärt bland de rika. Riddaren hade dessutom spetsiga vapen så missa inte att bära det legendariska svärdet till dräkten. Dessutom bör du ge svärdet ett coolt namn som de aktningsvärda riddarna gjorde. De fantastiska medeltida klänningarna som adelsdamerna bar inspirerar fortfarande filmmakare och designers och vi kan nästan garantera att dina medeltidsdräkter kommer att bli en favorit.

Borgare och bönder – De här två stånden hade ganska likartade kläder men det hela berodde såklart på hur framstående man var i sitt arbete. Här hittar du perfekta kläder för medeltidsveckan och du vill vara en medeltida Svensson. Under medeltiden fanns även intressanta yrken som trubadur och hovnarr som hade sina egna fantastiska medeltidsdräkter. Särskilt gycklarmössan är en gåta att den inte fått en renässans. Så visst fanns det skillnader i klädseln om man var ett pestdoktor, bödel eller tvätterska.

Game of Thrones, Ivanhoe, Sagan om Ringen, Kung Arthur och riddarna av runda bordet och Robin Hood är bara några av de verk och produktioner som inspirerats av medeltiden. Medeltiden är alltid aktuell och ett riktigt populärt populärt festtema oavsett om det riktar sig till vuxna eller barn. Det var en spännande tid då myter skapades, rövare härjade i skogarna och tornerspel arrangerades utanför de stora borgarna. Det innebär att det finns flera olika typer av medeltidsdräkter att välja bland. Även kvinnor kunde bära riddarkläder, Jeanne d'Arc är ett exempel på en kvinna som bar rustning.

Vi på Partykungen hjälper dig att fixa minnesvärda fester oavsett om du är 7 eller 77 år gammal. Vi drömmer oss tillbaka till de svunna tiderna då man festade som en furste, men är glada att posten är snabbare eftersom du har dina varor på ett kick. Hos oss kan du beställa allt du behöver till din medeltida fest, allt från trikåer och mantlar till svärd och bordsdukningar.
Läs mer