Hem
Bartillbehör Barutrustning Öl-, Vin- & Spritprovning

Öl-, Vin- & Spritprovning

Har du funderat på att anordna en vin-, öl- eller spritprovning? Det tycker vi absolut att du ska göra. Det är riktigt roligt att prova olika viner, ölsorter och spritvarianter tillsammans och det behöver inte alls vara så svårt och krångligt som det låter. När det gäller viner kan ni testa viner från ett land, ett distrikt eller från en druva. När det gäller öl och vin kan ni också utgå från ett land eller en tillverkningsprocess.

När det kommer till själva provningen så gör ni den i tre steg. Ni börjar med att titta på vinet, ölet eller spriten och fundera på färgnyansen. Sedan är det dags att dofta på drycken. Känns den fruktig, rökig, örtig, kryddig eller något helt annat? Och till sist är det dags att smaka!

En vin-, öl- eller spritprovning är trevligt att göra tillsammans med vänner, kollegor eller på en fest. Här på Partykungen har vi samlat olika attribut som underlättar provningen och gör den både enklare och trevligare. Här hittar du till exempel olika glas, ishinkar, serveringsbrickor, korkskruvar och kapsylöppnare. Lycka till på vin-, öl- eller spritprovningen!
Läs mer